Bůčková roláda s brusinkami

Bůčková roláda s brusinkami

Pokud v řeznictví narazíte na vyšší kus vepřového bůčku, neváhejte a zkuste tento recept. Jde o obdobu italské Porchetty – několikanásobně levnější, ale chuťově naprosto dokonalý.

Ingredience

  • 2 kg vepřového bůčku bez kosti
  • 2 PL fenyklových semínek
  • 80 g sušených brusinek
  • ½ ČL soli
  • 1 ½ PL oleje
  • 3 stroužky česneku
  • 2 ČL chilli vloček
  • ¼ ČL rozmarýnu
  • 5 lístků sušené šalvěje

Postup

  1. Semínka fenyklu osmažte na sucho v pánvi na mírném plameni dokud se nerozvoní, zhruba 2 minuty
  2. Rozmixujte dohladka koření, bylinky, osmažená fenyklová semínka, sůl, olej, brusinky a česnek
  3. Vepřový bok omyjte a osušte a podélně ho rozřízněte téměř do konce. 2-3 cm masa nechte neporušené
  4. Plát masa důkladně potřete brusinkovou pastou
  5. Srolujte ho tak, že kůže zůstane na povrchu a obmotejte kuchyňským provázkem
  6. Nechte odpočinout v lednici minimálně hodinu
  7. Troubu předehřejte na 200° a vepřový bok v pekáčku pečte 30 minut
  8. Poté snižte teplotu na 180° a pečte další hodinu a půl až dvě hodiny
  9. Maso vyndejte z trouby a nechte ho ještě 10 minut dojít pod alobalem, teprve poté opatrně krájejte na plátky
  10. Podávejte s bramborovou kaší nebo se šťouchanými brambory
bůčková roláda s brusinkami na plechu
Zdroj: kitchenstories.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.