Příprava: 20 minut
Vaření: 120 minut
Počet porcí: 10
Doba přípravy: 140 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 10
Ingredience
- 1 kg vykostěného vepřového bůčku
- 5 stroužků česneku
- 6 vajec
- sůl
- pepř
- 1/2 sáčku grilovacího koření nebo směs mleté sladké papriky, zázvoru, kari a chilli koření podle chuti
Postup receptu
- Bůček s česnekem umeleme a necháme 3 hodiny proležet
- Pak přidáme celá vejce, sůl a koření
- Důkladně promícháme a směsí naplníme 2 sáčky na salám
- Sáčky na koncích pevně zavážeme a vaříme mírným varem 2 hodiny
- Sáčky musí být zcela ponořené ve vodě
- Po uvaření je vyjmeme a necháme dostatečně dlouho chladnout
- Po vychladnutí a ztuhnutí sejmeme sáčky a šišky salámu obalíme v mleté sladké paprice smíchané s trochou pálivé nebo chilli kořením
- Také můžeme jednu šišku obalit v paprice, druhou v barevném pepři