Křupavý květák s dipem může být skvělé lákadlo jako lehká večeře nebo svačinka.
Ingredience:
- 3 lžíce kečupu
- 2 lžíce pálivé omáčky (ostrého kečupu)
- 1 velký bílek
- 3/4 hrnku strouhanky
- 1/2 hlavy květáku
- olej na potření
- 1/4 hrnku (nízkotučné) zakysané smetany
- 1 lžíce nadrobené nivy
- 1 malý stroužek česneku
- 1 lžička červeného vinného octa
- 1/4 lžičky černého pepře
- sůl
Postup:
- Květák si nakrájejte na menší růžičky.
- Obalte je v kečupu smíchaném s ostrým kečupem a bílky.
- Následně je obalte ve strouhance smíchané s trochou soli a pepře.
- Smažte první polovinu květáků při 160 °C 20 minut.
- Poté osmažte druhou část květáků.
- Mezitím, co se květáky smaží, si připravte dip smícháním zakysané smetany, nivy, pepře a vinného octa.
- Osmažené květáky potřete olejem.
- Květák si vychutnejte spolu s tímto dipem.