Bufallo květák

Bufallo květák

Křupavý květák s dipem může být skvělé lákadlo jako lehká večeře nebo svačinka.

Ingredience:

  • 3 lžíce kečupu
  •  2 lžíce pálivé omáčky (ostrého kečupu)
  •  1 velký bílek
  •  3/4 hrnku strouhanky
  •  1/2 hlavy květáku
  •  olej na potření
  •  1/4 hrnku (nízkotučné) zakysané smetany
  •  1 lžíce nadrobené nivy
  •  1 malý stroužek česneku
  •  1 lžička červeného vinného octa
  •  1/4 lžičky černého pepře
  • sůl

Postup:

  • Květák si nakrájejte na menší růžičky. 
  • Obalte je v kečupu smíchaném s ostrým kečupem a bílky.
  • Následně je obalte ve strouhance smíchané s trochou soli a pepře.
  • Smažte první polovinu květáků při 160 °C 20 minut.
  • Poté osmažte druhou část květáků.
  • Mezitím, co se květáky smaží, si připravte dip smícháním zakysané smetany, nivy, pepře a vinného octa. 
  • Osmažené květáky potřete olejem.
  • Květák si vychutnejte spolu s tímto dipem.
květák z fritézy
lexiscleankitchen.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.