Tento pikantní recept s bulgurem a kuřecím masem oživí nejen váš stůl ale i chuťové buňky.
Co budeme potřebovat
- 1 lžíce koření Harissa (nebo směs chilli papriček, česneku, římského kmínu a koriandru)
- 4 kuřecí prsa bez kůže
- 1 polévková lžíce rostlinného oleje
- 1 cibule, rozpůlená a nakrájená
- 2 lžíce piniových oříšků
- hrst sušených meruněk
- 300 g pšeničného bulguru
- 600 ml horkého kuřecího vývaru
Postup
- Kuře potřete 1 lžící směsi koření Harissa.
- V hluboké nepřilnavé pánvi rozehřejte olej, pak kuře opékejte asi 3 minuty z každé strany, dokud nezezlátne.
- Přidejte cibuli a poté jemně smažte 5 minut, dokud nezměkne.
- Přisypte piniové oříšky a pokračujte ve vaření dalších pár minut, dokud nebudou opečené.
- Přidejte meruňky, bulgur a vývar, poté okořeňte a přikryjte.
- Vařte asi 10 minut, dokud se vývar téměř nevstřebá a kuře není propečené.
Jestli nemáte rádi bulgur, ale radši si pochutnáte na kuskusu potom si připravte tyto recepty na kuře s kuskusem!