Bulgur s kuřecím masem

Bulgur s kuřecím masem
Příprava: 10 minut Vaření: 25 minut Počet porcí: 4

Tento pikantní recept s bulgurem a kuřecím masem oživí nejen váš stůl ale i chuťové buňky.

Co budeme potřebovat

  • 1 lžíce koření Harissa (nebo směs chilli papriček, česneku, římského kmínu a koriandru)
  • 4 kuřecí prsa bez kůže
  • 1 polévková lžíce rostlinného oleje
  • 1 cibule, rozpůlená a nakrájená
  • 2 lžíce piniových oříšků
  • hrst sušených meruněk
  • 300 g pšeničného bulguru
  • 600 ml horkého kuřecího vývaru

Postup

  • Kuře potřete 1 lžící směsi koření Harissa.
  • V hluboké nepřilnavé pánvi rozehřejte olej, pak kuře opékejte asi 3 minuty z každé strany, dokud nezezlátne.
  • Přidejte cibuli a poté jemně smažte 5 minut, dokud nezměkne.
  • Přisypte piniové oříšky a pokračujte ve vaření dalších pár minut, dokud nebudou opečené.
  • Přidejte meruňky, bulgur a vývar, poté okořeňte a přikryjte.
  • Vařte asi 10 minut, dokud se vývar téměř nevstřebá a kuře není propečené.

Jestli nemáte rádi bulgur, ale radši si pochutnáte na kuskusu potom si připravte tyto recepty na kuře s kuskusem!

Pánev plná křehkého kuřecího masa s čerstvou zeleninou.
Zdroj: giverecipe.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.