Bulgur se zeleninou

Bulgur se zeleninou
Příprava: 15 minut Vaření: 7 minut Počet porcí: 1

Zelenina je bohatá na vlákninu a skvěle doplní bulgur, jehož příprava nezabere příliš času.

Co budeme potřebovat

  • 1 hrnek bulguru
  • 2 hrnky vody + kostka masoxu
  • 1 cibule
  • 3 červené nebo zelené papriky
  • 5 rajčat
  • tvrdý sýr
  • sůl
  • olej
  • mletý pepř

Postup

  1. Bulgur dáme do kastrolu a zalijeme vodou s masoxem v poměru 1:2. Uvedeme do varu a vaříme asi 7 minut – dle návodu na obalu.
  2. Necháme ještě asi 10 minut bobtnat a potom ho zcedíme.
  3. V pánvičce na oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli.
  4. Přidáme omyté a nakrájené papriky a rajčata.
  5. Osolíme a opepříme.
  6. Pomalu společně dusíme.
  7. Když je zelenina hotová, vmícháme ji do bulguru.
  8. Na talířku ještě bulgur se zeleninou posypeme nastrouhaným tvrdým sýrem.

Tento recept na bulgur by se vám dělal náramně v pánvi wok. Dobře se v ní míchá a nic nepadá ven. Zajímá vás, jak dopadl test pánví wok nejen na asijská jídla? Mrkněte!

Miska plná krémového bulguru se zeleninovou směsí.
Zdroj: beautybites.org

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.