Zelenina je bohatá na vlákninu a skvěle doplní bulgur, jehož příprava nezabere příliš času.
Co budeme potřebovat
- 1 hrnek bulguru
- 2 hrnky vody + kostka masoxu
- 1 cibule
- 3 červené nebo zelené papriky
- 5 rajčat
- tvrdý sýr
- sůl
- olej
- mletý pepř
Postup
- Bulgur dáme do kastrolu a zalijeme vodou s masoxem v poměru 1:2. Uvedeme do varu a vaříme asi 7 minut – dle návodu na obalu.
- Necháme ještě asi 10 minut bobtnat a potom ho zcedíme.
- V pánvičce na oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli.
- Přidáme omyté a nakrájené papriky a rajčata.
- Osolíme a opepříme.
- Pomalu společně dusíme.
- Když je zelenina hotová, vmícháme ji do bulguru.
- Na talířku ještě bulgur se zeleninou posypeme nastrouhaným tvrdým sýrem.
Tento recept na bulgur by se vám dělal náramně v pánvi wok. Dobře se v ní míchá a nic nepadá ven. Zajímá vás, jak dopadl test pánví wok nejen na asijská jídla? Mrkněte!