Bulgur se zeleninou a tempehem

Bulgur se zeleninou a tempehem

Pečená zelenina a restovaná sójová kostka, které jsou navršeny na bulgur a zalité pomerančovo-kari omáčkou. Vynikající také v kombinaci s masíčkem vašeho výběru.

Co budeme potřebovat

  1. 250 ml vody
  2. 125 g bulguru
  3. Batát (oloupaný a nakrájený na kostky)
  4. 4 lžičky olivového oleje
  5. Sůl
  6. Mletý černý pepř
  7. 250 g fenyklu (očištěný a nakrájený kostky)
  8. Červená cibule (nakrájená na malé kousky)
  9. Červená paprika (nakrájená na proužky)
  10. 230 g tempehu (nakrájený na kostičky)
  11. ½ lžičky kari
  12. 2 lžičky kokosového oleje

Na dresink

  1. 60 ml čerstvě vymačkané pomerančové šťávy
  2. 2 lžíce olivového oleje
  3. 2 lžičky červeného vinného octa
  4. ½ lžičky kari
  5. Špetka soli
  6. Špetka mletého černého pepře
  7. 2 lžíce dýňových semínek

Postup

  1. Troubu předehřejeme troubu na 200 stupňů a plech vyložíme pečicím papírem
  2. V hrnci si přivedeme k varu vodu a poté přidáme bulgur
  3. Hnec zakryjme a snížíme teplotu na středně nízkou
  4. Dusíme asi 12 minut, dokud se voda nevsákne a bulgur nezměkne
  5. Poté plotnu vypneme a bulgur udržujeme v teple
  6. Oloupané batáty dáme do mísy a pokapeme je 1 lžičkou olivového oleje
  7. Dochutíme solí a pepřem a promícháme
  8. Přeneseme je na připravený plech na pečení vyložený pečícím papírem
  9. Do stejné misky dáme fenykl, přidáme 1 lžičku olivového oleje a dochutíme solí a pepřem
  10. Promícháme, aby se fenykl obalil, a přidáme ho ke sladkým bramborám
  11. Pečeme v předehřáté troubě asi 10 minut
  12. Do stejné misky vložíme červenou cibuli
  13. Přidáme 1 lžičku olivového oleje a dochutíme solí a pepřem
  14. Přidáme jí na plech ke sladkými bramborám a fenyklu
  15. Do stejné misky přidáme i červenou papriku
  16. Přidáme 1 lžičku olivového oleje, dochutíme, promícháme a přidáme ke zbytku zeleniny v troubě
  17. V troubě pečeme 10 až 15 minut, dokud není veškerá zelenina propečená a dostatečně
  18. Tempeh dáme do mísy a okořeníme ½ lžičky kari a promícháme, aby se tempeh obalil
  19. Na pánvi rozehřejeme kokosový olej
  20. Tempeh na pánvi opékáme asi 10 minut a občas otočíme, dokud nebudou všechny strany rovnoměrně opečené
  21. Prošleháme pomerančovou šťávu, 2 lžíce olivového oleje, červený vinný ocet, ½ lžičky kari, špetku soli a špetku pepře v malé misce, dokud dresink nebude krémový
  22. Bulgur rozdělíme do 2 misek
  23. Kolem bulguru rozložíme polovinu sladkých brambor, fenykl, červenou cibuli a červenou papriku
  24. Navrch přidáme 1 lžíci dýňových semínek
  25. Každou misku pokapeme dresinkem
Mix zeleniny se sójovou dobrotou grilované v troubě.
Zdroj: shortgirltallorder.com

Razím heslo, že zdravých surovin a pokrmů není nikdy dost. Proto, jestli to máte stejně jako já a tyto recepty z tempehu vám nestačí, pusťte se do dalších nízkosacharidových dobrot podle našich postupů. Vyzkoušejte například tyto skvělé keto brownies, po kterých se vám budu sbíhat sliny!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.