Není potřeba, aby tento klasický italský pokrm byl jen z rýže, zkuste jí nahradit a uvařte si nutričně zajímavější rizoto z bulguru.
Co budeme potřebovat
- 1 hrnek bulguru
- 2 hrnky vody
- kostka masoxu
- 1 kuřecí prso
- 1 cibule
- 2 rajčata
- 2 papriky
- 1 pórek
- sůl
- mletý pepř
- olej
Postup
- Bulgur připravíme dle návodu na obalu, přičemž použijeme vodu s masoxem v poměru 1:2.
- Mezitím na pánvičce na oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli.
- Přidáme omyté a nakrájené kuřecí prso, pórek, rajčata a papriky.
- Osolíme a opepříme.
- Společně dusíme, až je maso měkké.
- Nakonec smícháme bulgur s podušenou zeleninou a masem.
Podobně zdravou přílohou je i pohanka, na kterou jsme pro vás vybrali celých 11 receptů. Nechte se inspirovat.