Bulharská polévka Shkembe

Bulharská polévka Shkembe

Tahle polévka s dršťkami je původem z Bulharska a je velice oblíbená po celém Balkáně. Určitě zachutná i vám!

Ingredience

  • 500g očištěných drštěk
  • 2 lžíce oleje
  • 2 šálky mléka
  • 1 lžička mleté papriky
  • 2 stroužky česneku
  • ⅓ šálku octa
  • sušené chilli papričky
  • sůl, pepř

Postup

  1. Dršťky nakrájíme na proužky a vaříme asi 30 minut.
  2. Poté do vody přidáme olej, mléko, pepř a papriku a vaříme dalších 30 minut a v případě potřeby doléváme vodu.
  3. Smícháme si ocet, sušené chilli papričky a prolisovaný česnek a necháme odležet.
  4. Polévku servírujeme s chlebem a pokapanou směsí octa, chilli a česneku.
Bulharská polévka v tradiční keramické misce.
zdroj: findbgfood.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.