Bulharsku ho najdete pod názvem kebapche. Jsou to lahodné kebabové párečky z různých druhů masa. Nemusíte se bát, pokud doma zrovna nemáte dostatek hovězího masa. Tento recept na bulharské čevabčiči můžete připravit výhradně z masa vepřového nebo jehněčího. Jediné, co je pro tento recept zásadní je sůl, pepř a kmín.
Co budeme potřebovat
- 500 g mletého vepřového masa
- 450 g mletého hovězího masa
- Lžička mletého kmínu
- 25 ml černého piva
- Vejce
- Sůl
- Pepř
Postup
- V míse smícháme mleté vepřové a hovězí maso
- Přidáme kmín, sůl, pepř a pivo
- V samostatné misce rozšleháme vejce, které přidáme k masu
- Přísady důkladně promícháme, dokud se společně nepropracují
- Takto upravené maso necháme alespoň 1 hodinu odpočívat
- Z masové směsi poté začneme tvarovat špalíčky
- Rozpálíme si pánev s olejem na střední teplotu a začneme postupně jednotlivé čevabčiči smažit
- Špalíčky opékáme z každé strany 7 minut, aby byly ze všech stran zlatavé