Bun bonam bo s vepřovým masem

Bun bonam bo s vepřovým masem

Tento recept je přímo skrytý vietnamský klenot. Je to kombinace lehkých rýžových nudlí s extra silným vývarem, které se spolu krásně snoubí. Navíc v tomto receptu dominují hned dva druhy masa a to hovězí a vepřové, která jsou doplněna o lahodné bylinky.

Co budeme potřebovat

Na maso

  1. 900 g vepřového hlezna
  2. 450 g klobásy z vepřového masa (plněná česnekem a pepřem)
  3. 450 g hovězí stopky

Na vývar

  1. 1 l kuřecího vývaru
  2. 5 lžic citronové šťávy
  3. Cibule (rozpůlená)
  4. Lžíce soli
  5. Lžíce cukru
  6. 3 lžíce rybí omáčky
  7. Lžíce ústřicové omáčky

Na dochucení

  1. 2 lžíce oleje
  2. Šalotka (nakrájená na plátky)
  3. 2 lžíce česneku

Bylinky a zelenina

  1. Máta
  2. Bazalka
  3. Fazolové mungo klíčky
  4. Chilli
  5. Jalapeno
  6. Limetka (nakrájená na plátky)
  7. Hlávkový salát
  8. Opražené arašídy

Na nudle

  1. 250 g rýžových nudlí
  2. 10 g chilli
  3. 25 ml oleje
  4. 40 g cibule v prášku
  5. 25 g česneku v prášku
  6. Lžíce citronové šťávy
  7. Lžíce rybí omáčky
  8. Lžička cukru
  9. Špetka soli

Postup

  1. Maso omyjeme a očistíme
  2. Vložíme ho do velkého hrnce a přidáme vodu
  3. Vody musí být dostatek, aby maso bylo zcela ponořené, a přivedeme ho k varu
  4. Když se voda provaří, maso zceníme a důkladně ho propláchneme pod tekoucí vodou
  5. Poté ho vrátíme do hrnce a zalijeme ho vývarem a dostatkem vody
  6. Přidám citronovou šťávu a cibuli, znovu směs přivedeme k varu
  7. Poté teplotu snížíme na středně vysokou
  8. Pak přidáváme koření jako cukr, sůl, a omáčky
  9. Maso necháme vařit
  10. Průběžně ho však kontrolujeme, vepřové maso by mělo být hotové přibližně za hodinu, zatímco hovězí za 2-3 hodiny
  11. Když je maso uvařené a měkké, vyndáme ho z hrnce
  12. Maso necháme vychladnout a poté ho nakrájíme
  13. Mezitím si na malé pánvi orestujeme šalotku s česnekem
  14. Ty pak přidáme do hrnce s vývarem
  15. Uvaříme si nudle podle návodu na obalu a dáme je stranou
  16. Na pánvi si rozehřejeme olej a přidáme chilli, cibuli, česnek, rybí omáčku a zahříváme
  17. Když se směs začne redukovat, přidáme nudle a v chilli směsi je obalíme
  18. Pokud by se nám směs zdála příliš suchá, přidáváme olej
  19. Nudle poté přendáme do servírovacích misek
  20. Přidáme salát, lžíci vývaru, maso, klobásu a misky dozdobíme podle naší chuti mátou, jalapenos, mungo klíčky a limetkou
  21. Nakonec vše zasypeme praženými arašídy

Pro velké fajnšmekry doporučujeme přidat i nakládaný pikantní česnek, aby pokrm měl ten správný říz. Pokud byste zatoužili po vlastní domácí verzi nechte si inspirovat těmito recepty na nakládaný česnek a uvidíte, že jídlo dostane úplně jiný rozměr, než když použijete kupovaný.

Vietnamský salát plný pikantního vývaru a vepřového masa.
Zdroj: afamily.vn

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.