Burgry jsou čím dál oblíbenější pochoutkou a lze je připravit na stovky způsobů. Zkuste třeba tento, zdravější, burger s falafelem místo masa.
Ingredience
- 1 PL olivového oleje
- 1 plechovka cizrny
- 1 ČL mletého římského kmínu
- 250 g červené řepy
- 1 vejce
- 1 cibule
- 50 g strouhanky
- 4 burgerové bulky
- 100 g hummusu
- hlávkový salát
- rajče
- okurka
- 4 plátky čedaru
Postup
- Oloupanou cibuli nasekejte najemno aosmažte dozlatova na olivovém oleji
- Smíchejte ji s cizrnou, nakrájenou oloupanou řepou, strouhankou, vejcem, solí a kořením a rozmixujte dohladka
- Ze směsi připravte větší burgerové placky (cca 10 cm v průměru a 2 cm na výšku)
- Pečte v troubě vyhřáté na 180° po dobu 30 minut
- Bulky rozpulte a 2 minuty nechte rozpéct v troubě
- Obě půlky namažte hummusem
- Na spodní půlku začněte vrstvit salát, řepový falafel, plátek sýra, plátek rajčete, pár koleček okurky a přiklopte druhou půlkou bulky
- Podávejte s malým salátkem