Burger s trhaným masem

Burger s trhaným masem
Příprava: 15 minut Vaření: 310 minut Počet porcí: 5

Pomalu pečené vepřové maso ochucené směsí koření v kombinaci se zelným salátem. Všechny chutě v jednom, jedné v housce.

Ingredience

  • 1 – 1,5 kg vepřové plece
  • rostlinný olej
  • 1 čajová lžička papriky
  • 2 čajové lžičky česnekového prášku
  • 2 čajové lžičky kmínu
  • 2 čajové lžičky chilli prášku
  • 2 čajové lžičky soli
  • 2 lžíce hnědého cukru
  • 1 velká cibule, nasekaná
  • BBQ omáčka
  • zelný salát
  • housky

Postup

  • Rozehřejte troubu na 200°C.
  • V malé misce smíchejte papriku, česnekový prášek, kmín, chilli, sůl a hnědý cukr.
  • Směsí následně pořádně potřete vepřové maso.
  • Na středně vysokém ohni rozehřejte v hrnci lžíci oleje.
  • Vepřové maso ze všech stran opečte asi 3 až 4 minuty z každé strany.
  • Poté vložte maso do pekáčku s cibulí a trochou oleje.
  • Pekáč přikryjte, vložte do trouby a pečte asi 3 hodiny, dokud maso nezačne měknout. Teplotu trouby stáhněte na 150°C.
  • Poté sejměte víko a pečte další 1 až 2 hodiny, dokud nebude maso jemné a snadno se za pomoci vidliček neoddělí.
  • Když je maso hotové, vyjměte pekáček z trouby, nechte chvíli odpočinout a následně jej za pomoci vidliček natrhejte.
  • K natrhanému masu přidejte dle vaší chuti množství BBQ omáčky a smíchejte.
  • Podávejte v housce se zelným salátem.
Burgery s trhaným vepřovým masem a zelným salátem.
zdroj: kimscravings.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.