Pomalu pečené vepřové maso ochucené směsí koření v kombinaci se zelným salátem. Všechny chutě v jednom, jedné v housce.
Ingredience
- 1 – 1,5 kg vepřové plece
- rostlinný olej
- 1 čajová lžička papriky
- 2 čajové lžičky česnekového prášku
- 2 čajové lžičky kmínu
- 2 čajové lžičky chilli prášku
- 2 čajové lžičky soli
- 2 lžíce hnědého cukru
- 1 velká cibule, nasekaná
- BBQ omáčka
- zelný salát
- housky
Postup
- Rozehřejte troubu na 200°C.
- V malé misce smíchejte papriku, česnekový prášek, kmín, chilli, sůl a hnědý cukr.
- Směsí následně pořádně potřete vepřové maso.
- Na středně vysokém ohni rozehřejte v hrnci lžíci oleje.
- Vepřové maso ze všech stran opečte asi 3 až 4 minuty z každé strany.
- Poté vložte maso do pekáčku s cibulí a trochou oleje.
- Pekáč přikryjte, vložte do trouby a pečte asi 3 hodiny, dokud maso nezačne měknout. Teplotu trouby stáhněte na 150°C.
- Poté sejměte víko a pečte další 1 až 2 hodiny, dokud nebude maso jemné a snadno se za pomoci vidliček neoddělí.
- Když je maso hotové, vyjměte pekáček z trouby, nechte chvíli odpočinout a následně jej za pomoci vidliček natrhejte.
- K natrhanému masu přidejte dle vaší chuti množství BBQ omáčky a smíchejte.
- Podávejte v housce se zelným salátem.