Tento burger vám sice zabere více času než příprava klasického hamburgeru, ale výsledek je naprosto luxusní! Kombinaci skvěle ochuceného trhaného vepřového masa a červeného zelí si zamilujete!
Ingredience
- 1,2 kg vepřové plece
- 2 šálky kečupu
- 1 střední cibule nakrájená nadrobno
- 1/3 šálku jablečného octa
- 1/4 šálku medu
- 1/4 šálku rajčatového protlaku
- 2 lžíce sladké papriky
- 2 lžíce worcesterské omáčky
- 3 lžičky soli
- 1 lžička černého pepře
- ¼ lžičky chilli prášku
- ¼ lžičky sušeného česneku
- ¼ lžičky kajenského pepře
Na červené zelí:
- 1 malá hlávka červeného zelí, nastrouhaná
- 4 velké nakrájené mrkve
- 4 jarní cibulky nakrájené na tenké plátky
- 1 lžíce dijonské hořčice
- 1 stroužek česneku, nasekaný
- 1/3 šálku olivového oleje
- 1/4 šálku jablečného octa
- 2 lžíce čerstvé limetkové šťávy
- 1 lžíce medu
Na podávání:
- opečené bulky na hamburgery
- nakrájené papričky jalapeños
- čerstvý koriandr
Postup
- Na trhané vepřové smíchejte všechny ingredience kromě masa v pomalém hrnci a promíchejte lžící.
- Přidejte vepřovou plec nakrájenou na 2 kusy a pomalý hrnec zakryjte.
- Nastavte vaření na 8 hodin na minimum.
- Po 8 hodinách pomocí 2 vidliček naporcujte vepřové maso a přendejte ho spolu se zbylou omáčkou do velké mísy.
- Mezitím si připravte salát.
- Smíchejte nakrájené zelí, mrkev a cibuli ve velké míse.
- Vyšlehejte hořčici, česnek, olej, ocet, limetkovou šťávu a med.
- Podle potřeby dochuťte solí a pepřem.
- Promíchejte se zeleninovou směsí a nechte 30 minut uležet.
- Nyní si můžete sestavit burgery: Na spodní část hamburgerové bulky nandejte trhané vepřové maso, na něj zeleninou směs, ozdobte koriandrem a jalapeňos a zakryjte druhou polovinou bulky.
- Užijte si to!