Burizonové cukroví s datlemi

Burizonové cukroví s datlemi

Chuťově velmi zajímavé vánoční pečivo, kterému směs rozmanitého koření zároveň dává i nevšední vůni.  Vyzkoušejte, uvidíte, že na něm není nic složitého!

Ingredience:

  • 3 šálky burizonů
  • 1 šálek datlí bez pecky
  • 1 PL mletého lněného semínka
  • 3 PL teplé vody
  • 3 PL avokádového oleje
  • 1 čajová lžička vanilkového extraktu
  • 1/2 čajové lžičky mleté skořice
  • 1/2 čajové lžičky mletého zázvoru
  • 1/8 čajové lžičky mletého bílého nebo černého pepře
  • špetka soli

Postup:

  1. V malé misce smíchejte mleté lněné semínko s teplou vodou. Nechte alespoň 15 minut odstát.
  2. Do kuchyňského robotu vložte burizony, datle, olej, vanilku, skořici, zázvor, pepř, sůl a lněnou směs.
  3. Zpracovávejte 2 až 3 minuty, dokud se těsto nespojí do kuličky.
  4. Na pečicím papíru vytvarujte z těsta váleček dlouhý asi 12 cm.
  5. Váleček poté zabalte do potravinové fólie a vložte na několik hodin do mrazáku.
  6. Předehřejte si troubu na 170°C.
  7. Plech vyložte pečicím papírem.
  8. Váleček nakrájejte na přibližně půl centimetru silné plátky.
  9. Burizonové cukroví pečte na plechu s pečicím papírem přibližně 10 minut.
  10. Pokud chcete, můžete před upečením vrchní část cukroví ozdobit kandovaným ovocem.
Vánoční kolečka z datlů a burizonů.
zdroj: lettykitchen.com

Kandované ovoce využijete také při přípravě dalších vánočních pochoutek. Inspirujte se našimi recepty na cukroví z kandovaného ovoce.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.