Chystáte občerstvení pro nějakou důležitou událost? Zkuste recepty na burizonové kuličky a uvidíte, že budete mít úspěch.
Pufovaná rýže dodá zajímavou a zcela netradiční chuť, takže budete rozhodně za hvězdu.
Každý jednotlivý recept je něčím jedinečný a záleží jen na vás, který si zamilujete ze všech nejvíc.
Potěšte nejen své blízké, ale také přátelé či kolegy v práci a nachystejte jim něco na zub.
Naše recepty
Tip: Skvělé jsou také kuličky z burizonů bez salka.
Co budeme potřebovat:
1/2 hrnku vody, 1/2 hrnku cukru jaggery, 1/4 lžičky kardamomu, 4 hrnky burizonoů a 1/4 lžičky sušeného zázvoru (koření můžeme upravit dle chuti).
Jak na to:
Nahřejeme si pánev se silným dnem, do které vlijeme vodu a zahřejeme spolu s cukrem jaggery na mírném ohni. Mícháme, dokud se cukr nerozpustí.
Sirup z jaggery přecedíme přes síto a vrátíme jej zpět do pánve. Začneme zahřívat na střední teplotu a přidáme sušený zázvor s kardamomem. Za stálého míchání necháme směs probublat.
Vypneme sporák a přisypeme pufovanou rýži. Promícháme, aby se vše spojilo. Dlaně namažeme olejem, a ještě horkou směs po částech odebíráme a tvoříme kuličky, které následně uložíme do vzduchotěsné nádoby.