Pufovaná rýže je ideální surovina pro přípravu cukroví. Nemusí to být jen na Vánoce, naopak se hodí pro každý den.
Ingredience:
- 350 g granulovaného cukru
- 400 g slazeného kondenzovaného mléka
- 300 g čerstvého nesoleného másla
- 210 g burizonů
Postup:
- Připravíme si hrnec, dáme do něj cukr a necháme zkaramelizovat.
- Snažíme se roztavit i ty nejmenší hrudky, které se mohou při karamelizaci vytvořit.
- Do zkaramelizovaného cukru pomalu naléváme kondenzované mléko z plechovky.
- Stále mícháme, aby se směs, která vznikne přiléváním mléka, zcela rozpustila.
- Jakmile karamel hladký, vmícháme do horké směsi máslo a mícháme do úplného rozpuštění.
- Odstavíme z plotny a přisypeme burizony. Důkladně promícháme a necháme zhruba 15 minut vychladnout, přičemž často mícháme až do vychladnutí.
- Rukou odebíráme kousky směsi a tvarujeme kuličky. Ruce je dobré čas od času opláchnout pod studenou vodou.
- Uložíme nejlépe do chladničky, kde vydrží cca 2 – 3 dny.