Burizonové kuličky ze salka

Burizonové kuličky ze salka

Pufovaná rýže je ideální surovina pro přípravu cukroví. Nemusí to být jen na Vánoce, naopak se hodí pro každý den.

Ingredience:

  • 350 g granulovaného cukru
  • 400 g slazeného kondenzovaného mléka
  • 300 g čerstvého nesoleného másla
  • 210 g burizonů

Postup:

  • Připravíme si hrnec, dáme do něj cukr a necháme zkaramelizovat.
  • Snažíme se roztavit i ty nejmenší hrudky, které se mohou při karamelizaci vytvořit.
  • Do zkaramelizovaného cukru pomalu naléváme kondenzované mléko z plechovky.
  • Stále mícháme, aby se směs, která vznikne přiléváním mléka, zcela rozpustila.
  • Jakmile karamel hladký, vmícháme do horké směsi máslo a mícháme do úplného rozpuštění.
  • Odstavíme z plotny a přisypeme burizony. Důkladně promícháme a necháme zhruba 15 minut vychladnout, přičemž často mícháme až do vychladnutí.
  • Rukou odebíráme kousky směsi a tvarujeme kuličky. Ruce je dobré čas od času opláchnout pod studenou vodou.
  • Uložíme nejlépe do chladničky, kde vydrží cca 2 – 3 dny.
Karamelové kuličky z pufované rýže.
Zdroj: https://thebakeawayblog.wixsite.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.