Burrito s mletým hovězím masem

Burrito s mletým hovězím masem
Příprava: 30 minut Vaření: 20 minut Počet porcí: 8

Recept na plněnou tortillu, kterou si můžete bez větších problémů vyrobit každý den. Tato mexická pochoutka je, plněná lahodným kořeněným hovězím masem, rýží a dalšími náplněmi dle vašeho výběru. Náplň z hovězího masa je obzvláště výborná, protože je vyrobena z domácího mexického koření, které je mnohem lepší než kupovaná směs!

Co budeme potřebovat

Koření na ochucení masa

  1. lžička cibulového koření
  2. sušené oregano
  3. sůl
  4. 2 lžičky mletého kmínu
  5. lžička papriky
  6. lžička černého pepře

Na hovězí maso

  1. ½ lžíce olivového oleje
  2. 2 stroužky česneku
  3. ½ cibule (nakrájená najemno)
  4. 400 g hovězího mletého masa
  5. 2 lžíce rajčatového protlaku
  6. 3 lžíce vody

Na burrita

  1. 6 – 8 velkých tortill
  2. 400 g vařené rýže
  3. 500 g ledového salátu nebo zelí (nakrájené najemno)
  4. 250 g kukuřice
  5. 250 g černých fazolí
  6. 3 rajčata (zbavená semínek a nakrájená na kostičky)
  7. ½ červené cibule (nakrájené nadrobno)
  8. jemně nasekaný koriandr
  9. 150 g strouhaného sýra

Postup

  1. Nejprve si připravíme maso. Olej rozpálíme na pánvi na vysokou teplotu.
  2. Přidáme česnek a cibuli.
  3. Smažíme asi 2 minuty, dokud cibule lehce nezhnědne.
  4. Přidáme mleté hovězí maso a pokračujeme ve smažení.
  5. Opékáme, dokud nezhnědne.
  6. Přidáme veškeré sypké koření a vaříme další minutu.
  7. Poté přidáme rajčatový protlak a vodu.
  8. Pokračujeme ve vaření další 3 minuty, dokud se voda z větší části neodpaří.
  9. Hovězí maso, ale musí zůstat šťavnaté a nevysušené.
  10. Vypneme plotnu a maso necháme 10 minut vychladnout.
  11. Tortillu si položíme na pracovní plochu a začneme jí plnit.
  12. Do středu tortilly přidáme rýži, na ní dáme hovězí maso, pak trochu ledového salátu, kukuřice, černých fazolí, rajčete, vše posypeme červenou cibulí, koriandrem a sýrem.
  13. Spodní část tortilly překlopíme přes náplň, tak abychom jí zakryli, a poté přeložíme okraje tortilly.
  14. Pevně ​​tortillu srolujeme a poté zabalte do alobalu.
  15. Burrito můžeme podávat již takto připravené nebo ho uchovat pro pozdější konzumaci v tom případě ho bude nutné ohřát.
  16. Pro ohřátí ho osmažíme na pánvi bez oleje zabalené v alobalu na středně vysoké teplotě po dobu několika minut z každé strany, aby byla zvenčí mírně křupavá a prohřátá.
  17. Nebo ho lze v alobalu ohřát při 180 stupních v troubě po dobu 20 minut.

Burrito se nejlépe podává s něčím k namáčení – zakysaná smetana (nebo jogurt) a nějaká chilli omáčka jsou moje nejoblíbenější. Podívejte se na konec článku a vyrobte si například domácí guacamole nebo salsu, kterou můžete už tak lahodný recept na burrito ještě vylepšit!

Mexická plněná pšeničná tortilla naplněná k prasknutí rýží, masem a sýrem.
Zdroj: pinchofyum.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.