4 skvělé recepty na buřtguláš s masem i ve veganské verzi

Máte doma svůj oblíbený recept na buřtguláš?

Možná je načase vyzkoušet jej i trošku jinak. 

Tohle syté a velice chutné jídlo lze upravit v mnoha variantách, ať už doma nebo třeba venku nad ohněm.

Inspirujte se našimi recepty i různými způsoby zahuštění.

Zkusili byste i bezmasou variantu?

Otestovali jsme domácí elektrické krby. Zajímá vás, jaký je jejich přínos?

Tipy jak zahustit buřtguláš

V našich receptech je k zahuštění používána klasika v podobě mouky. Jde to ale i jinak. Zde přinášíme hned několik tipů, jak buřtguláš připravit tak, aby měl dokonalou konzistenci.

Zahuštění chlebem

Chléb je velice oblíbenou variantou, jak zahustit jakýkoliv guláš. A postačí vám i starší a okoralý. Stačí jej zbavit kůrky a rozdrobit nebo nastrouhat. Pak už jen do guláše vmícháte libovolné množství podle toho, jak moc jej chcete mít hustý.

Kukuřičný škrob

Namísto mouky se dá použít také kukuřičný nebo bramborový škrob. Ten dnes seženete v obchodech zcela běžně. Používá se bez úpravy podobně, jako když zahušťujete moukou. 

Brambory

Pokud vám při vaření zbydou brambory, použijte je. Stačí jich do guláše trochu nastrouhat. V takové velikosti se rozvaří a omáčka bude tak akorát. 

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.