Buřty na pivu a cibuli

Buřty na pivu a cibuli
Příprava: 10 minut Vaření: 40 minut Počet porcí: 4

Špekáčky a cibule jsou nejen základními ingrediencemi pro přípravu klasických hospodských utopenců. Nejinak je tomu i v tomto receptu!

Ingredience:

  • 4 buřty nebo pražské párky
  • 1 PL másla
  • 2 červené cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 2 PL oleje
  • 1 PL mouky
  • 1 a 1/3 šálku světlého piva
  • 1 PL cukru
  • sůl, pepř

Postup:

  1. Buřty namočte na 5 minut do horké vody.
  2. Vyjměte je z vody a důkladně osušte.
  3. V pánvi rozpusťte máslo a olej.
  4. Přidejte na kolečka nakrájenou cibuli a přibližně 5 minut ji restujte, dokud nezesklovatí.
  5. Přidejte prolisovaný česnek a restujte další minutu.
  6. Přidejte buřty a opečte je z obou stran, dokud nezískají zlatohnědou barvu.
  7. Přidejte mouku a opékejte další 2 minuty.
  8. Přilijte pivo a přidejte také cukr.
  9. Přiveďte k varu a vařte přibližně po dobu 20 minut.

Takto připravené buřty na pivu můžete podávat například se zeleninovým salátem a čerstvým pečivem.

Uzenina připravovaná ma pivu s cibulí
zdroj: byandreajanssen.com

Pivo se samozřejmě využívá nejen v kombinaci s uzeninami, ale také masem. Načerpejte inspiraci z receptů na maso na pivu.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.