Špekáčky a cibule jsou nejen základními ingrediencemi pro přípravu klasických hospodských utopenců. Nejinak je tomu i v tomto receptu!
Ingredience:
- 4 buřty nebo pražské párky
- 1 PL másla
- 2 červené cibule
- 1 stroužek česneku
- 2 PL oleje
- 1 PL mouky
- 1 a 1/3 šálku světlého piva
- 1 PL cukru
- sůl, pepř
Postup:
- Buřty namočte na 5 minut do horké vody.
- Vyjměte je z vody a důkladně osušte.
- V pánvi rozpusťte máslo a olej.
- Přidejte na kolečka nakrájenou cibuli a přibližně 5 minut ji restujte, dokud nezesklovatí.
- Přidejte prolisovaný česnek a restujte další minutu.
- Přidejte buřty a opečte je z obou stran, dokud nezískají zlatohnědou barvu.
- Přidejte mouku a opékejte další 2 minuty.
- Přilijte pivo a přidejte také cukr.
- Přiveďte k varu a vařte přibližně po dobu 20 minut.
Takto připravené buřty na pivu můžete podávat například se zeleninovým salátem a čerstvým pečivem.

Pivo se samozřejmě využívá nejen v kombinaci s uzeninami, ale také masem. Načerpejte inspiraci z receptů na maso na pivu.