Toto máslové kuře s kokosovým mlékem je voňavé, kořeněné a krémové. Podává se s teplým naanem a posypané koriandrem. Toto jídlo se stane volbou číslo jedna u vás doma.
Co budeme potřebovat
Na omáčku
- Cibule (nakrájená)
- 5 stroužků česneku (nasekaný)
- 5 cm čerstvého zázvoru (nastrouhaný)
- 2 chilli papričky (nakrájené)
- Lžička chilli
- Lžíce garam masala
- Lžíce mletého kmínu
- 2 lžičky koriandru
- 50 g kokosového oleje
- 30 g rajčatového protlaku
- 800 ml drcených rajčat
- 400 ml koksového mléka
- 2 lžíce medu (nebo třtinového cukru)
- Sůl
- Pepř
Na maso a marinádu
- 1 kg kuřecích stehen (nakrájených na kostky)
- 75 ml bílého jogurtu
- 2 lžičky chilli
- 2 lžičky garam masala
- Špetka mletého koriandru
- 2 lžičky mletého kmínu
Postup
- Na kořenící směs si v kuchyňském robotu rozsekáme cibuli, všechen česnek, chilli papričky, zázvor
- Během mixování přidáme do směsi několik kapek vody, aby směs získala mazlavou konzistenci a dáme stranou
- Ve větší misce smícháme jogurt, 2 lžičky chilli, garam masalu, mletý kmín, mletý koriandr a kuře
- Vše společně promícháme, aby se kousky kuřete rovnoměrně v marinádě obalily
- Marinádu s kuřetem dáme do lednice a necháme alespoň 2 hodiny marinovat
- Mezitím si v míse smícháme lžíci chilli, garam masaly a kmínu a 2 lžičky koriandru
- Na vysokou teplotu si zahřejeme hluboký hrnec společně s kokosovým olejem
- Do hrnce přidáme kořenící pastu, kterou jsme si připravili v kroku 1 a 2 a necháme jí rozvonět
- Vmícháme rajčatový protlak a vaříme dalších 5 minut
- Vlijeme drcená rajčata a přidáme med
- Poté směs dochutíme solí a pepřem
- Omáčku přivedeme k varu a poté ztlumíme, přikryjeme a necháme dalších 20 minut vařit
- Hrnec posléze odkryjeme a vmícháme plechovku kokosového mléka
- Marinované kuře přidáme do kokosovo-máslové omáčky a vaříme 20-25 minut, dokud kuře není měkké
- Hotové kuře s máslovou omáčkou podáváme s basmati rýží