Tento recept můžete samozřejmě podávat s jakoukoliv přílohou. Namísto citronu můžete použít pomeranč.
Ingredience
- 1kg vykostěných krůtích prsou
- šťáva z 1/2 citronu
- 1 lžíce olivového oleje
- 1-2 lžičky pepře
- 1 lžička rozmarýnu
- 1 lžička tymiánu
- 1 lžička mletého česneku
- 1 cibule
- 1 celer
- 1/2 hrnku bílého vína nebo kuřecího vývaru
Postup
- Nejprve předehřejte troubu na 180°C. Z masa odstraňte kůži.
- V misce smíchejte citronovou šťávu s olivovým olejem, pepřem, rozmarýnem, tymiánem a česnekem.
- Touto bylinkovou směsí potřete krůtu ze všech stran.
- Pekáč vyložte nakrájenou cibulí. Na cibuli položte krůtí prsa a podlijte vínem či vývarem.
- Pečte odkryté 2-2,5 hodiny. Pokud maso hnědne příliš rychle, překryjte pekáč alobalem.
- Po upečení nechte 15 minut stát. Poté podávejte s uvařenou rýží či jinou přílohou podle vaší chuti.