Bylinková panenka v troubě

Bylinková panenka v troubě

Tohle je nejlepší recept na pečenou vepřovou panenku všech dob! Maso pečené s česnekovo-bylinkovým máslem do šťavnaté dokonalosti je naprostá delikatesa a vy už nebudete chtít panenku připravovat jinak.

Co budete potřebovat

  • ½ lžíce oleje
  • 700 g vepřové panenky
  • špetka soli
  • špetka pepře
  • 3 lžíce změklého másla
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 3 snítky čerstvých bylinek rozmarýn a tymián), volitelně
  • 30 g koření viz níže

Na směs koření:

  • 1 lžíce sušené petrželky
  • ½ lžíce sušené pažitky
  • 1 lžička sušeného česneku
  • 1 lžička sušené cibule
  • ½ lžičky sušeného kopru
  • ½ lžičky soli
  • ¼ lžičky mletého černého pepře

Postup

  • Zahřejte troubu na 175 °C.
  • Plech s okrajem vyložte alobalem.
  • Rozpalte olej ve velké pánvi na středně vysokém plameni.
  • Vepřovou panenku lehce osolte a opepřete a poté ji na rozpálené pánvi opékejte 1–2 minuty ze všech stran.
  • V malé misce rozmačkejte máslo, přidejte směs koření a česnek a promíchejte.
  • Opečenou vepřovou panenku položte na vyložený pekáč.
  • Namažte vepřové maso ¾ máslové směsi.
  • Pokud používáte čerstvé bylinky, zastrčte je vedle masa.
  • Z alobalu vytvořte stan, ve kterém bude panenka a utěsněte.
  • Pečte vepřové maso v horké troubě po dobu 12-20 minut, dokud nejtlustší část nezaznamená vnitřní teplotu 57 °C.
  • Opatrně vyjměte vepřové maso z trouby a otevřete alobal.
  • Potřete vepřové maso zbývající máslovou směsí, poté vraťte do trouby a pečte odkryté 5–10 minut, dokud nejtlustší část vepřového masa nezaznamená vnitřní teplotu 63°C.
  • Nechte maso 5 minut odpočívat na pultu a poté jej nakrájejte k podávání.
Plátky panenky, která byla pečená s česnekovo-bylinkovým máslem.
www.savorynothings.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.