Voňavý tymián, rozmarýn, koriandr, petrželka se štikou. Recept na bylinkový zážitek s citronem.
INGREDIENCE:
- 1,5 kg štiky
- 50g směs čerstvých bylinek (rozmarýn, tymián, koriandr, petrželová nať)
- 1 ks citron
- 3 ks vaječného bílku
- hladká mouka
- 2 lžíce oleje
- 2 lžíce másla
- sůl
- drcený kmín
POSTUP:
- Rybu si vykucháme, očistíme a umyjeme.
- Nařízneme ji po obou stranách a osolíme zvenku i zevnitř.
- Bylinky si nasekáme na jemno.
- Štiku si obalíme v mouce, a poté potřeme rozmíchaným bílkem.
- Posypeme bylinkami (i uvnitř).
- Dáme do pekáčku vymazaného olejem a dokola poklademe kousky másla.
- Pečeme v rozehřáté troubě na 180 °C dozlatova.
- Před podáváním poklademe plátky citronu.
