Bylinková pečená štika

Bylinková pečená štika

Voňavý tymián, rozmarýn, koriandr, petrželka se štikou. Recept na bylinkový zážitek s citronem.

INGREDIENCE:

  • 1,5 kg štiky
  • 50g směs čerstvých bylinek (rozmarýn, tymián, koriandr, petrželová nať)
  • 1 ks citron
  • 3 ks vaječného bílku
  • hladká mouka 
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce másla
  • sůl
  • drcený kmín

POSTUP:

  • Rybu si vykucháme, očistíme a umyjeme. 
  • Nařízneme ji po obou stranách a osolíme zvenku i zevnitř. 
  • Bylinky si nasekáme na jemno. 
  • Štiku si obalíme v mouce, a poté potřeme rozmíchaným bílkem. 
  • Posypeme bylinkami (i uvnitř).
  • Dáme do pekáčku vymazaného olejem a dokola poklademe kousky másla. 
  • Pečeme v rozehřáté troubě na 180 °C dozlatova. 
  • Před podáváním poklademe plátky citronu. 
Recept na štiku v bylinkové krustě s citronem.
bbq-blogger.de

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.