Tento pokrm je naprostá delikatesa! Plněný vepřový bůček je zvenku dokonale křupavý, křehký a v ústech se božsky rozplývá. Mňam!
Co budete potřebovat
- 2 lžíce fenyklových semínek
- 1 lžička celého černého pepře
- 3 stroužky česneku, nakrájené nadrobno
- 1 velký svazek lístků čerstvého tymiánu
- vločková mořská sůl
- 3 lžíce olivového oleje
- 1,5 – 2 kg vepřového bůčku s kůží
- 2 citrony
Postup
- Koření opékejte na suché pánvi několik minut.
- Rozdrťte ho v hmoždíři s trochou vločkové mořské soli, česnekem a polovinou tymiánu, abyste vytvořili pastu, poté smíchejte se 2 lžícemi olivového oleje.
- Vepřové maso položte na prkénko kůží dolů.
- Na maso rozetřete bylinkovou pastu a poté posypte zbývajícími celými lístky tymiánu.
- Maso úhledně srolujte do rolády a poté ho v pravidelných intervalech svažte kuchyňským provázkem.
- Přikryjte a nechte několik hodin nebo přes noc v lednici.
- Až budete připraveni maso péct, posypte kůži velkým množstvím soli a potřete jednou lžící olivového oleje.
- Dejte na mřížku a pečte při 200 stupních Celsia po dobu 30 minut.
- Po uplynutí této doby vymačkejte na kůži citrony a snižte teplotu trouby na 180 stupňů Celsia.
- Pečte další 2 hodiny.
- Nakonec přidejte teplotu na 220 stupňů a pečte posledních 30 minut, aby bůček měl krásně křupavou kůžičku.
- Nechte na teplém místě 20 minut odpočinout.
- Nakrájejte na silné plátky a podávejte s oblíbenou přílohou.