Bylinková tilápie s citrónem

Bylinková tilápie s citrónem

Tilápie opečená na pánvi a poté dopečená v troubě spolu s bylinkami a citrónem je rychlou a snadnou pochoutkou, kterou si hravě připravíte naprosto kdykoli. Navíc se jedná o zdravé a bezlepkové jídlo, které uspokojí váš mlsný jazýček.

INGREDIENCE

  • 2 filety z tilapie (každý o hmotnosti 170 g)
  • 1 lžička sušeného estragonu
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky černého pepře
  • 2 celé citrony
  • 1 lžíce olivového oleje

POSTUP

  • Zahřejte troubu na 175 stupňů Celsia.
  • Smíchejte estragon, tymián, sůl a pepř v malé míse.
  • z citronů nakrájejte na tenké plátky (se slupkou) a dejte stranou, opatrně odstraňte všechna semínka.
  • Druhý citron nakrájejte na polovinum vymačkejte na filety a ty rovnoměrně šťávou potřete.
  • Posypte filety z obou stran sušenou bylinkovou směsí.
  • Zahřejte olivový olej na pánvi vhodné do trouby na středně vysokém plameni.
  • Přidejte tilapii na rozpálenou pánev a opékejte 3-5 minut nebo do zlatohněda.
  • Rybu otočte a přidejte další citronovou šťávu vymačkanou z rozpůleného citronu.
  • Plátky citronu položte naplocho na pánev a/nebo rybu a poté pánev vložte do trouby.
  • Pečte, dokud nebudou filety propečené, přibližně 3-5 minut.
  • Rybu podávejte s opečenými plátky citronu.
Filety z tilápie na talíři s citronem, bylinkami a chřestem.
www.asweetpeachef.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.