Tilápie opečená na pánvi a poté dopečená v troubě spolu s bylinkami a citrónem je rychlou a snadnou pochoutkou, kterou si hravě připravíte naprosto kdykoli. Navíc se jedná o zdravé a bezlepkové jídlo, které uspokojí váš mlsný jazýček.
INGREDIENCE
- 2 filety z tilapie (každý o hmotnosti 170 g)
- 1 lžička sušeného estragonu
- 1 lžička sušeného tymiánu
- 1 lžička soli
- 1/2 lžičky černého pepře
- 2 celé citrony
- 1 lžíce olivového oleje
POSTUP
- Zahřejte troubu na 175 stupňů Celsia.
- Smíchejte estragon, tymián, sůl a pepř v malé míse.
- z citronů nakrájejte na tenké plátky (se slupkou) a dejte stranou, opatrně odstraňte všechna semínka.
- Druhý citron nakrájejte na polovinum vymačkejte na filety a ty rovnoměrně šťávou potřete.
- Posypte filety z obou stran sušenou bylinkovou směsí.
- Zahřejte olivový olej na pánvi vhodné do trouby na středně vysokém plameni.
- Přidejte tilapii na rozpálenou pánev a opékejte 3-5 minut nebo do zlatohněda.
- Rybu otočte a přidejte další citronovou šťávu vymačkanou z rozpůleného citronu.
- Plátky citronu položte naplocho na pánev a/nebo rybu a poté pánev vložte do trouby.
- Pečte, dokud nebudou filety propečené, přibližně 3-5 minut.
- Rybu podávejte s opečenými plátky citronu.