Je to taková letní klasika, tento recept na kuřecí salát Caesar. Podávejte ho v horkých letních dnech a vychutnejte si ho s domácí limonádou. Jak na ní najdete v TIPU pod receptem.
Co budeme potřebovat
- 1 střední ciabatta (nebo 4 silné plátky křupavého bílého chleba)
- 3 lžíce olivového oleje
- 2 kuřecí prsa bez kůže
- 1 velký římský salát (natrhaný)
Na dresink
- 1 stroužek česneku
- 2 ančovičky z plechovky
- parmazán nebo sýr Grano Padano (na strouhání)
- 5 lžic majonézy
- 1 lžíce bílého vinného octa
Postup
- Troubu zahřejte na 200°C.
- Nakrájejte 1 střední ciabattu na velké krutony. Rozložte je na velký plech nebo plech a potřete 2 lžícemi olivového oleje a podle chuti dochutíme trochou soli.
- Pečte 8–10 minut, krutony během pečení několikrát otočte, aby se rovnoměrně opekly.
- Kuřecí prsa potřeme 1 lžící olivového oleje, okořeníme.
- Položte kuře na rozehřátou pánev a nechte 4 minuty opékat z každé strany.
- Plochým nožem rozdrťte 1 stroužek česneku a oloupejte slupku. Rozdrťte lisem na česnek.
- Ančovičky rozmačkejte vidličkou o stěnu malé misky.
- Nastrouhejte hrst parmazánu a smíchejte s česnekem, ančovičkami, 5 lžícemi majonézy a 1 lžící bílého vinného octa. Podle chuti okořeníme.
- Dresink by měl mít konzistenci jogurtu. Pokud je váš hustší, vmíchejte pár lžic vody, aby se zředil.
- Sýr nastrouhejte škrabkou.
- Římský salát natrhejte na velké kousky a dejte do velké mísy.
- Kuře nakrájejte a polovinu promíchejte se salátem a spolu s polovinou krutonů.
- Přidejte většinu dresinku a promíchejte.
- Posypte zbytek kuřete a krutony, poté pokapejte zbývajícím dresinkem.
- Nakonec posypte parmazánem a ihned podávejte.
Jak jsme slibovali v úvodu, k tomuto receptu na Caesar salát se perfektně hodí domácí limonáda bez zbytečných kalorií navíc. Zkuste naše recepty a připravte si osvěžující nekalorickou levandulovou limonádu.