Obvykle si čaj matcha vychutnávám bez sladidla, ale značky tohoto čaje se liší v hořkosti. Pokud s přípravou teprve začínáte, nebo pokud váš čaj chutná hořce, přidejte pár kapek javorového sirupu nebo medu, abyste si jej osladili podle své chuti.
Co budeme potřebovat
- ¼ lžičky matcha
- 60 ml horké vody
- 180 ml navíc horké vody nebo napařeného mléka dle výběru, mandlové mléko, ovesné mléko, kokosové mléko, mléčné mléko atd.
- javorový sirup, med nebo jiné sladidlo
Postup
- Prosejte matchu do hrnku nebo misky, abyste se zbavili případných hrudek.
- Nalijte 60 ml horké vody.
- Matchu metličkou nebo vidličkou svižně šleháme ze strany na stranu, dokud se matcha úplně nerozpustí a navrchu nezůstane napěněná vrstva.
- Přidejte zbývajících 180 ml horké vody nebo dušeného mléka a znovu šlehejte do pěny.
- Podle chuti doslaďte.