Pochutnejte si na výborném nápoji, jehož příprava je jednoduchá, rychlá a využijete při ní celou rostlinu.
Ingredience:
- 4,5 čajové lžičky sušených pampeliškových kořenů
- 2 šálky vody
- 1–2 čajové lžičky másla nebo smetany (volitelné)
- skořice, zázvor, vanilkový extrakt (na dochucení)
Postup:
- Umístěte hrnec na plotnu a na dno nasypte kořeny pampelišky.
- Restujte, dokud se pampeliška nerozvoní a nezhnědne.
- Následně vlijte do hrnce vodu a dochucovadla a přiveďte k varu. Dochucovadla můžete použít jen některá, dle vlastní volby, nebo všechny najednou.
- Jakmile se začne voda vařit, snižte teplo a vařte 30–45 minut.
- Hotový pampeliškový čaj dochuťte máslem nebo javorovým sirupem.
Máte rádi čerstvé pečivo? Vyzkoušejte naše recepty z domácí pekárny.