Čaj z kořene pampelišky

Čaj z kořene pampelišky
Příprava: 10 minut Vaření: 50 minut Počet porcí: 2

Pochutnejte si na výborném nápoji, jehož příprava je jednoduchá, rychlá a využijete při ní celou rostlinu. 

Ingredience:

  • 4,5 čajové lžičky sušených pampeliškových kořenů
  • 2 šálky vody
  • 1–2 čajové lžičky másla nebo smetany (volitelné)
  • skořice, zázvor, vanilkový extrakt (na dochucení)

Postup:

  • Umístěte hrnec na plotnu a na dno nasypte kořeny pampelišky. 
  • Restujte, dokud se pampeliška nerozvoní a nezhnědne. 
  • Následně vlijte do hrnce vodu a dochucovadla a přiveďte k varu. Dochucovadla můžete použít jen některá, dle vlastní volby, nebo všechny najednou. 
  • Jakmile se začne voda vařit, snižte teplo a vařte 30–45 minut. 
  • Hotový pampeliškový čaj dochuťte máslem nebo javorovým sirupem. 

Čaj z kořene pampelišky ve sklenici s uchem.
zdroj: craftylittlegnome.com

Máte rádi čerstvé pečivo? Vyzkoušejte naše recepty z domácí pekárny.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.