Cake pops

Cake pops
Příprava: 50 minut Vaření: 25 minut Počet porcí: 6

Každé svatební cukroví je něčím jedinečné a o tomto to platí dvojnásob. Je jednoduché, chutné a velmi populární. Kromě svateb se hodí rovněž na narozeninové oslavy či jakoukoliv párty.

INGREDIENCE:

Na těsto:

  • 1 krabice směsi na přípravu bílého dortu
  • 1 hrnek hladké mouky
  • 1 hrnek moučkového cukru
  • 3/4 lžičky soli
  • 1 a 1/3 hrnku vody
  • 1 hrnek zakysané smetany
  • 2 polévkové lžíce rostlinného oleje
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 lžička mandlového extraktu
  • 4 bílky

Poleva:

  • 1/2 hrnku nesoleného čerstvého másla
  • 2 a 1/2 hrnku moučkového cukru
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 2 lžíce plnotučného mléka

Na zdobení:

  • 1 balení rozpustné bílé čokolády
  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • jedlé třpytky ve stříbrné barvě

Postup:

Příprava těsta:

  • Předehřejeme si troubu na 170 stupňů a vymažeme si máslem formu o velikosti 11×13 cm.
  • Do jedné mísy dáme suché ingredience a promícháme. V druhé míse smícháme všechny mokré suroviny a přidáme k suché směsi.
  • Pomocí ručního mixéru šleháme na nízké obrátky, aby se suroviny promíchaly a navlhčily. Utvoří se místy malé hrudky, ale to není na škodu.
  • Hotové těsto nalijeme do připravené formy a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme cca 25 minut, dokud není povrch se zlatavým nádechem.
  • Necháme úplně vychladnout a mezitím se pustíme do přípravy polevy.

Příprava polevy:

  • Máslo, moučkový cukr i vanilkový extrakt dáme do misky a ručním mixérem šleháme, dokud není směs světlá a nadýchaná.
  • Pomalu začneme za stálého míchání přilévat mléko, až získáme tu správnou konzistenci. Poleva by měla být tak akorát hustá, aby nestékala.

Výroba cake pops:

  • V kuchyňském robotu rozmixujeme upečený korpus, až se z něj utvoří drobečky.
  • Vmícháme polovinu polevy a začneme postupně zpracovávat. Podle potřeby přidáváme i zbývající polevu. Důkladně mícháme, aby vznikla z těsta koule.
  • Pomocí lžíce odebíráme stejně velké kousky těsta a tvarujeme z nich koule. Jakmile zpracujeme všechno těsto/hmotu a dáme na 30 minut do ledničky, aby koule zatuhly.
  • Nakonec rozpusťte čokoládu v mikrovlnné troubě. Na jeden hrnek čokolády je potřeba přidat cca 1 polévkovou lžíci rostlinného oleje, díky čemuž bude čokoláda krásně hladká.
  • Každou kouli napíchneme na špejli, ponoříme do rozpuštěné bílé čokolády a zapíchneme do podstavce nebo jen postavíme do větší sklenice, aby poleva trochu oschla.
  • Poté poprášíme stříbrným jedlým práškem a necháme úplně zatuhnout.
 Dezertní kuličky s máslovou polevou a čokoládovým zdobením.
Zdroj: https://www.priyacreates.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.