Každé svatební cukroví je něčím jedinečné a o tomto to platí dvojnásob. Je jednoduché, chutné a velmi populární. Kromě svateb se hodí rovněž na narozeninové oslavy či jakoukoliv párty.
INGREDIENCE:
Na těsto:
- 1 krabice směsi na přípravu bílého dortu
- 1 hrnek hladké mouky
- 1 hrnek moučkového cukru
- 3/4 lžičky soli
- 1 a 1/3 hrnku vody
- 1 hrnek zakysané smetany
- 2 polévkové lžíce rostlinného oleje
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 1 lžička mandlového extraktu
- 4 bílky
Poleva:
- 1/2 hrnku nesoleného čerstvého másla
- 2 a 1/2 hrnku moučkového cukru
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 2 lžíce plnotučného mléka
Na zdobení:
- 1 balení rozpustné bílé čokolády
- 1 lžíce rostlinného oleje
- jedlé třpytky ve stříbrné barvě
Postup:
Příprava těsta:
- Předehřejeme si troubu na 170 stupňů a vymažeme si máslem formu o velikosti 11×13 cm.
- Do jedné mísy dáme suché ingredience a promícháme. V druhé míse smícháme všechny mokré suroviny a přidáme k suché směsi.
- Pomocí ručního mixéru šleháme na nízké obrátky, aby se suroviny promíchaly a navlhčily. Utvoří se místy malé hrudky, ale to není na škodu.
- Hotové těsto nalijeme do připravené formy a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme cca 25 minut, dokud není povrch se zlatavým nádechem.
- Necháme úplně vychladnout a mezitím se pustíme do přípravy polevy.
Příprava polevy:
- Máslo, moučkový cukr i vanilkový extrakt dáme do misky a ručním mixérem šleháme, dokud není směs světlá a nadýchaná.
- Pomalu začneme za stálého míchání přilévat mléko, až získáme tu správnou konzistenci. Poleva by měla být tak akorát hustá, aby nestékala.
Výroba cake pops:
- V kuchyňském robotu rozmixujeme upečený korpus, až se z něj utvoří drobečky.
- Vmícháme polovinu polevy a začneme postupně zpracovávat. Podle potřeby přidáváme i zbývající polevu. Důkladně mícháme, aby vznikla z těsta koule.
- Pomocí lžíce odebíráme stejně velké kousky těsta a tvarujeme z nich koule. Jakmile zpracujeme všechno těsto/hmotu a dáme na 30 minut do ledničky, aby koule zatuhly.
- Nakonec rozpusťte čokoládu v mikrovlnné troubě. Na jeden hrnek čokolády je potřeba přidat cca 1 polévkovou lžíci rostlinného oleje, díky čemuž bude čokoláda krásně hladká.
- Každou kouli napíchneme na špejli, ponoříme do rozpuštěné bílé čokolády a zapíchneme do podstavce nebo jen postavíme do větší sklenice, aby poleva trochu oschla.
- Poté poprášíme stříbrným jedlým práškem a necháme úplně zatuhnout.