Cappuccino sušenky

Cappuccino sušenky

Sušenky si můžete přizpůsobit svým chutím. Zatímco někomu v nich chutnají i ořechy, jinému zase vyhovuje kávové cukroví bez ořechů.

Třeba zrovna v tomto receptu je namísto ořechů použita bílá čokoláda.  

INGREDIENCE

  • 1 hrnek a 2 lžíce hladké mouky
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • 1/2 lžičky soli
  • 2 lžíce instantní kávy či espressa
  • 1/2 hrnku nakrájeného nesoleného másla pokojové teploty
  • 1/2 hrnku cukru krystal
  • 1 a 1/2 lžíce vanilkového extraktu
  • 1 velké vejce pokojové teploty
  • 3/4 hrnku bílé čokolády nakrájené na malé kousky

POSTUP

  1. V misce smíchejte mouku, jedlou sodu a instantní kávu či espresso. Misku odložte stranou.
  2. V další misce utřete máslo s cukrem. Poté přidejte vejce a znovu směs mixujte, dokud nebude nadýchaná. Přidejte vanilkový extrakt a opět chvíli směs mixujte.
  3. Smíchejte suché suroviny s mokrými tak, aby vzniklo hladké těsto.
  4. Přidejte do těsta kousky bílé čokolády, a potom ho nechejte uležet v lednici alespoň na hodinu, ideálně však i na tři dny.
  5. Předehřejte si troubu na 180 °C.
  6. Plech si vyložte pečicím papírem.
  7. Z těsta potom vytvořte kuličky, dejte je na plech vyložený pečicím papírem a jemně je rozmáčkněte, aby vznikly sušenky.
  8. Pečte toto vánoční cukroví s kávou zhruba 12 minut, dokud nezačnou okraje hnědnout.
  9. Sušenky vyjměte z trouby a nechejte vychladnout.
TIP: Vánoční kávové sušenky si můžete klidně i zamrazit, a to na dva měsíce. Stejně tak si můžete zmrazit i samotné těsto. Po dvou měsících stačí těsto vytáhnout, nechat ho chvíli na pokojové teplotě, a potom z něj vytvořit sušenky a dát péct.
křehké sušenky s cappuccinovou příchutí
Zdroj: thebitchinkitchin.blogspot.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.