Sladká grilovaná rajčata dodávají salátu Caprese perfektní šmrnc! Podávejte ho s křupavým chlebem jako lahodný předkrm.
Ingredience:
- 500 g cherry rajčat
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce balzamikového octa
- sůl a pepř na dochucení
Na bazalkový dresink:
- ½ šálku listů čerstvé bazalky
- ½ lisovaného stroužku česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- 1–2 lžičky čerstvé citronové šťávy
- sůl a pepř na dochucení
Na salát:
- 150 g buvolí mozzarelly
- ½ listů bazalky
Postup
- Předehřejte venkovní gril nebo grilovací pánev.
- Rajčata pokapejtee olivovým olejem a balzamikovým octem a dochuťte solí a pepřem.
- Rajčata grilujte, dokud nezačnou uhelnatět.
- Sejměte z ohně a během přípravy zálivky nechte vychladnout v misce.
- Na zálivku smíchejte všechny ingredience v mixéru nebo kuchyňském robotu (můžete použít i ruční mixér nebo vše najemno nasekejte ručně) a rozmixujte dohladka.
- Natrhejte mozzarellu a položte ji na velký talíř.
- Navrch dejte grilovaná rajčata a pokapejte je šťávou, která vám zůstala z grilování.
- Salát pokapejte bazalkovým dresinkem a přidejte lístky čerstvé bazalky a podávejte.