Caprese s grilovanými rajčaty

Caprese s grilovanými rajčaty

Sladká grilovaná rajčata dodávají salátu Caprese perfektní šmrnc! Podávejte ho s křupavým chlebem jako lahodný předkrm.

Ingredience:

  • 500 g cherry rajčat
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce balzamikového octa
  • sůl a pepř na dochucení

Na bazalkový dresink:

  • ½ šálku listů čerstvé bazalky
  • ½ lisovaného stroužku česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1–2 lžičky čerstvé citronové šťávy
  • sůl a pepř na dochucení

Na salát:

  • 150 g buvolí mozzarelly
  • ½ listů bazalky

Postup       

  1. Předehřejte venkovní gril nebo grilovací pánev.
  2. Rajčata pokapejtee olivovým olejem a balzamikovým octem a dochuťte solí a pepřem.
  3. Rajčata grilujte, dokud nezačnou uhelnatět.
  4. Sejměte z ohně a během přípravy zálivky nechte vychladnout v misce.
  5. Na zálivku smíchejte všechny ingredience v mixéru nebo kuchyňském robotu (můžete použít i ruční mixér nebo vše najemno nasekejte ručně) a rozmixujte dohladka.
  6. Natrhejte mozzarellu a položte ji na velký talíř.
  7. Navrch dejte grilovaná rajčata a pokapejte je šťávou, která vám zůstala z grilování.
  8. Salát pokapejte bazalkovým dresinkem a přidejte lístky čerstvé bazalky a podávejte.
Grilovaná rajčata s mozzarellou a bazalkou servírovaná na talíři.
www.simply-delicious-food.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.