Na tenké plátky nakrájená řepa položila základ pro tento italský předkrmu. Nejlepší řepu najdete buď na své zahrádce, nebo na farmářských trzích.
Co budeme potřebovat
- 3 řepy
- 2 mrkve
- 2 artyčoky
- 4 ředkvičky
- Tuřín
- 50 ml olivového oleje
- 4 lžíce vinného octa
- 2 lžíce piniových oříšků
- Lžíce dýňových semínek
- Hrst polníčku
- Sůl
- Mletý pepř
- Tenký plátek chleba
Postup
- Veškerou zeleninu si omyjeme a nakrájíme na velmi tenké plátky
- Vložíme jí do mísy, do které přidáme olej a ocet
- Jemně vše spolu promícháme a necháme hodinu odstát
- Chléb nakrájíme na malé kostičky
- Na rozehřáté pánvi ho společně s piniovými oříšky a dýňovými semínky začneme na sucho opékat
- Zeleninu naaranžujeme na talíř, ozdobíme jí krutony, semínky a oříšky
- Přidáme polníček a vše posypeme pepřem
Jestli si tento recept na carpaccio udělat o něco zábavnější a interaktivnější použijte různé druhy řepy a mrkve. Řepu lze sehnat v různých barvách jako například v růžové, žluté a bílé barvě. Stejně tak mrkev, kterou můžete koupit v žlutém a fialovém provedení.