Carpaccio z červené řepy

Carpaccio z červené řepy

Na tenké plátky nakrájená řepa položila základ pro tento italský předkrmu. Nejlepší řepu najdete buď na své zahrádce, nebo na farmářských trzích.

Co budeme potřebovat

  1. 3 řepy
  2. 2 mrkve
  3. 2 artyčoky
  4. 4 ředkvičky
  5. Tuřín
  6. 50 ml olivového oleje
  7. 4 lžíce vinného octa
  8. 2 lžíce piniových oříšků
  9. Lžíce dýňových semínek
  10. Hrst polníčku
  11. Sůl
  12. Mletý pepř
  13. Tenký plátek chleba

Postup

  1. Veškerou zeleninu si omyjeme a nakrájíme na velmi tenké plátky
  2. Vložíme jí do mísy, do které přidáme olej a ocet
  3. Jemně vše spolu promícháme a necháme hodinu odstát
  4. Chléb nakrájíme na malé kostičky
  5. Na rozehřáté pánvi ho společně s piniovými oříšky a dýňovými semínky začneme na sucho opékat
  6. Zeleninu naaranžujeme na talíř, ozdobíme jí krutony, semínky a oříšky
  7. Přidáme polníček a vše posypeme pepřem

Jestli si tento recept na carpaccio udělat o něco zábavnější a interaktivnější použijte různé druhy řepy a mrkve. Řepu lze sehnat v různých barvách jako například v růžové, žluté a bílé barvě. Stejně tak mrkev, kterou můžete koupit v žlutém a fialovém provedení.

Červená řepa jako italský předkrm se sýrem, ořechy a rukolou.
Zdroj: annalee-eats.de

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.