Carpaccio z červené řepy

Carpaccio z červené řepy

Lehký, osvěžující, zdravý, krásně barevný a lahodný překrm. Potěšte jedním jídlem oči, chuťové buňky i svou imunitu.

Ingredience

  • 4 menší červené řepy
  • 2 lžíce balsamikového octa
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 citrón
  • 2 lžičky dijónské hořčice
  • 1 lžíce worcestru
  • 2 lžíce bílého jogurtu
  • rukola

Postup

  • Řepy omyjte a oloupejte
  • Na struhadle nebo kráječi je nakrájejte na velmi tenké plátky (cca 1 mm)
  • Přendejte do velké misky a pokapejte balsamikovým octem, jednou lžící oleje, špetkou soli a polovinou šťávy z citronu
  • Rukama lehce ale pečlivě promíchejte, zálivka se musí dostat na každý plátek
  • Nechte marinovat alespoň hodinu, řepa krásně změkne
  • Dresink vytvořte smícháním hořčice, jogurtu, worcestrové omáčky, zbylé citronové šťávy a oleje.
  • Prošlehejte a dochuťte dle potřeby
  • Naložené plátky řepy vyskládejte na velký sevírovací talíř, pokapejte dresinkem a ozdobte rukolou
  • Podávejte s čerstvou bagetkou
Řepné carpaccio s rukolou a dresinkem
Zdroj: thehappyfoodie.co.uk

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.