Lehký, osvěžující, zdravý, krásně barevný a lahodný překrm. Potěšte jedním jídlem oči, chuťové buňky i svou imunitu.
Ingredience
- 4 menší červené řepy
- 2 lžíce balsamikového octa
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 citrón
- 2 lžičky dijónské hořčice
- 1 lžíce worcestru
- 2 lžíce bílého jogurtu
- rukola
Postup
- Řepy omyjte a oloupejte
- Na struhadle nebo kráječi je nakrájejte na velmi tenké plátky (cca 1 mm)
- Přendejte do velké misky a pokapejte balsamikovým octem, jednou lžící oleje, špetkou soli a polovinou šťávy z citronu
- Rukama lehce ale pečlivě promíchejte, zálivka se musí dostat na každý plátek
- Nechte marinovat alespoň hodinu, řepa krásně změkne
- Dresink vytvořte smícháním hořčice, jogurtu, worcestrové omáčky, zbylé citronové šťávy a oleje.
- Prošlehejte a dochuťte dle potřeby
- Naložené plátky řepy vyskládejte na velký sevírovací talíř, pokapejte dresinkem a ozdobte rukolou
- Podávejte s čerstvou bagetkou