Carpaccio z červené řepy s rukolou a lískovými oříšky

Carpaccio z červené řepy s rukolou a lískovými oříšky

Tento působivý a přitom nenáročný sezónní předkrm vám během léta dodá dokonalou osvěžující a přitom sladkou chuť. Vyzkoušejte kombinaci s rukolou a lískovými oříšky. Mňam!

Co budete potřebovat

  • 500 g červené řepy
  • 50 g celých lískových ořechů
  • šťáva a kůra z ½ citronu
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1 lžíce oleje z lískových nebo vlašských ořechů
  • 1 lžička hrubozrnné hořčice
  • 1 lžička javorového sirupu
  • 70 g rukoly

Postup

  • Červenou řepu duste 40 minut nebo do změknutí.
  • Sceďte a nechte vychladnout.
  • Troubu předehřejte na 200°C.
  • Lískové ořechy pečte v troubě 10 minut nebo dozlatova.
  • Nechte vychladnout a poté nahrubo nasekejte.
  • Oloupejte červenou řepu a nakrájejte na tenké plátky.
  • Rozložte na 4 malé talíře.
  • Citronovou šťávu vyšlehejte s oleji, hořčicí a javorovým sirupem.
  • Podle chuti okořeňte.
  • Rukolu promíchejte v zálivce a přidejte hrst na každý talíř.
  • Posypte lískovými oříšky a citronovou kůrou.
  • Dobrou chuť!
Řepové carpaccio s rukolou a oříšky na talíři s vedle pohozenou řepou.
www.realfood.tesco.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.