Tento působivý a přitom nenáročný sezónní předkrm vám během léta dodá dokonalou osvěžující a přitom sladkou chuť. Vyzkoušejte kombinaci s rukolou a lískovými oříšky. Mňam!
Co budete potřebovat
- 500 g červené řepy
- 50 g celých lískových ořechů
- šťáva a kůra z ½ citronu
- 2 lžíce extra panenského olivového oleje
- 1 lžíce oleje z lískových nebo vlašských ořechů
- 1 lžička hrubozrnné hořčice
- 1 lžička javorového sirupu
- 70 g rukoly
Postup
- Červenou řepu duste 40 minut nebo do změknutí.
- Sceďte a nechte vychladnout.
- Troubu předehřejte na 200°C.
- Lískové ořechy pečte v troubě 10 minut nebo dozlatova.
- Nechte vychladnout a poté nahrubo nasekejte.
- Oloupejte červenou řepu a nakrájejte na tenké plátky.
- Rozložte na 4 malé talíře.
- Citronovou šťávu vyšlehejte s oleji, hořčicí a javorovým sirupem.
- Podle chuti okořeňte.
- Rukolu promíchejte v zálivce a přidejte hrst na každý talíř.
- Posypte lískovými oříšky a citronovou kůrou.
- Dobrou chuť!