Ryby jsou všeobecně velmi vyhledávanou ingrediencí a není tomu jinak ani u tohoto receptu. Krémová chuť lososa je tím pravým potěšením, které ve svém jídle hledáte.
Co budeme potřebovat
- 800 g lososa
- 2 citrony
- Šalotku (nadrobno nakrájenou)
- 2 lžíce kopru (nasekaného)
- 2 lžičky moučkového cukru
- 3 lžíce olivového oleje
- Lžíce kapary (okapaných a osušených)
- Rukolu nebo polníček
- Tmavý chléb
Postup
- Lososa opláchneme a osušíme
- Zabalíme ho do potravinářské fólie a umístíme ho na hodinu do mrazáku
- Mezitím si nastrouháme kůru z jednoho citronu a z obou vymačkáme šťávu
- Přidáme kopr, šalotku, cukr sůl a olej
- Vše spolu promícháme, aby vznikla jednotná krémová marináda
- Zmraženého lososa nakrájíme na tenké plátky
- Kousky lososa rozložíme do misky a pokapeme ho lehce marinádou
- Tu rozetřeme, aby se losos rovnoměrně obalil
- Na něj přidáme další vrstvu lososa a toho také potřeme marinádou
- Proces opakujeme, dokud nám nedojdou ingredience
- Poté misku zabalíme fólií a vložíme jí do lednice, kde jí minimálně 2 hodiny necháme ležet
- Lososa poté aranžujeme na talíř, přidáme kapary a polníček
- Podáváme ho s tmavým chlebem