Mezi klíčové ingredience tohoto receptu patří kromě čekanky, sýr gorgonzola, vlašské ořechy a karamelizovaná červená cibule.
Ingredience
- 300 g rýže
- 200 g červené čekanky
- 120 g gorgonzoly
- 100 g červené cibule
- 50 g vlašských ořechů
- 50 ml vody
- 20 g hnědého cukru
- 15 g olivového oleje
- 1000 ml zeleninového vývaru
- sůl, pepř
Postup
- Oloupejte cibuli a nakrájejte ji na plátky.
- Do pánve nalijte olivový olej, přidejte cibuli, vodu a hnědý cukr.
- Nechte je vařit asi deset minut, dokud cibule nezkaramelizuje.
- Následně ve stejné pánvi zlehka orestujte rýži.
- Poté postupně přilévejte vývar a nechte ráži vařit.
- V mezidobě si omyjte čekanku a nakrájejte ji na proužky.
- Když je rýže napůl uvařená, přidejte čekanku a promíchejte.
- Pokračujte ve vaření a podle potřeby přilévejte vývar.
- Jakmile je rýže hotová, vypněte oheň a pomocí lžíce přidejte gorgonzolu.
- Přilijte poslední naběračku vývaru a důkladně zamíchejte, aby se sýr rozpustil.
- Podle potřeby osolte a opepřete a na závěr přidejte karamelizovanou cibuli.
- Před podávání posypejte vlašskými ořechy.