Čekankové rizoto s oříšky  

Čekankové rizoto s oříšky  
Příprava: 30 minut Vaření: 20 minut Počet porcí: 4

Mezi klíčové ingredience tohoto receptu patří kromě čekanky, sýr gorgonzola, vlašské ořechy a karamelizovaná červená cibule.

Ingredience

  • 300 g rýže
  • 200 g červené čekanky
  • 120 g gorgonzoly
  • 100 g červené cibule
  • 50 g vlašských ořechů
  • 50 ml vody
  • 20 g hnědého cukru
  • 15 g olivového oleje
  • 1000 ml zeleninového vývaru
  • sůl, pepř  

Postup

  • Oloupejte cibuli a nakrájejte ji na plátky.
  • Do pánve nalijte olivový olej, přidejte cibuli, vodu a hnědý cukr.
  • Nechte je vařit asi deset minut, dokud cibule nezkaramelizuje.
  • Následně ve stejné pánvi zlehka orestujte rýži.
  • Poté postupně přilévejte vývar a nechte ráži vařit.
  • V mezidobě si omyjte čekanku a nakrájejte ji na proužky.
  • Když je rýže napůl uvařená, přidejte čekanku a promíchejte.
  • Pokračujte ve vaření a podle potřeby přilévejte vývar.
  • Jakmile je rýže hotová, vypněte oheň a pomocí lžíce přidejte gorgonzolu.
  • Přilijte poslední naběračku vývaru a důkladně zamíchejte, aby se sýr rozpustil.
  • Podle potřeby osolte a opepřete a na závěr přidejte karamelizovanou cibuli.
  • Před podávání posypejte vlašskými ořechy.
Rýžový pokrm s čekankou posypaný ořechy.
zdroj: graficareincucina.it

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.