Celer smažený v klasickém trojobalu nebo těstíčku

Celer smažený v klasickém trojobalu nebo těstíčku
Příprava: 40 minut Vaření: 10 minut Počet porcí: 4
Doba přípravy: 50 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 2 celery
  • sůl
  • pepř
  • ocet

Těstíčko:

  • 1 0,25 dl mléka
  • 1 vejce
  • asi 70 g hl. mouky
  • asi 200 g tuku na smažení

Postup receptu

  1. Celer nakrájíme na plátky, které 1–2 minuty podusíme v okyselené vodě, mladý celer jen posolíme a necháme asi půl hodiny zkřehnout
  2. Obalujeme v mouce, vejci a strouhance, prostě klasické obalování, nebo plátky namáčíme v těstíčku jako na kapání
  3. Smažíme na tuku
  4. Velmi dobrá příloha je k tomu vařený brambor nebo opékané brambory s tatarkou
  5. V létě bychom k tomu doporučovali lehký zeleninový salát

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.