Příprava: 15 minut
Vaření: 30 minut
Počet porcí: 6
Doba přípravy: 45 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 6
Ingredience
- 1 velký celer
- 2 lžíce sádla nebo másla
- 2 lžíce hladké mouky
- 1 dl kysané smetany
- 1 žloutek
- 5 lžic sekané celerové natě
- 3 lžíce sekané petrželky
- mletý pepř
- sůl
Postup receptu
- Celer nakrájíme na plátky a uvaříme v 1,25 l vody doměkka
- Pak ho rozmixujeme a vrátíme do vody, ve které se vařil
- Z tuku a mouky připravíme světlou jíšku, kterou polévku zahustíme a nejméně 10 minut provaříme
- Pak polévku dochutíme solí a pepřem a přidáme zelené natě
- Odstavíme, vmícháme kysanou smetanu rozmíchanou se žloutkem a již nevaříme
- Podáváme s osmaženou houskou