Máte-li rádi kořeněná jídla, pak vás tato celerová polévka určitě zaujme. Indický nádech tohoto receptu tvoří exotickou dobrotu, která zahřeje. Vyzkoušejte, třeba vaše chuťové buňky potěší.
Ingredience:
- 3 mrkve
- 4 stonky řapíkatého celeru
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička celého kmínu
- 1 bobkový list
- 2 kousky celé skořice
- 2 hřebíčky
- 1 lžička celého černého pepře (mírně rozdrceného)
- ½ lžičky indického koření Garam masala
- sůl a pepř dle chuti
- 1 lžička olivového oleje
- 1 lžíce nasekaného čerstvého koriandru
- 1 lžíce slunečnicových semínek k servírování
Postup:
- Mrkev, celer, česnek a cibuli si oloupejte a nakrájejte na kostičky.
- V tlakovém hrnci (můžete využít i obyčejný hrnec) si rozehřejte olivový olej, přidejte bobkový list, hřebíčky, skořici a celý pepř.
- Přidejte cibuli a restujte do sklovata.
- Poté přidejte mrkev a celer a chvíli v restování pokračujte.
- Přidejte 4 hrnky vody, sůl a hrnec uzavřete.
- Zeleninu povařte do měkka, skořici a hřebíčky vyndejte a poté polévku rozmixujte.
- Dochuťte Garam masalou, případně přidejte sůl a pepř.
- Podávejte ji pokapanou olivovým olejem, ozdobenou nasekaným koriandrem a posypanou slunečnicovými semínky.