Celerová polévka z řapíkatého celeru

Celerová polévka z řapíkatého celeru
Příprava: 10 minut Vaření: 20 minut Počet porcí: 3

Máte-li rádi kořeněná jídla, pak vás tato celerová polévka určitě zaujme. Indický nádech tohoto receptu tvoří exotickou dobrotu, která zahřeje. Vyzkoušejte, třeba vaše chuťové buňky potěší.

Ingredience:

  • 3 mrkve
  • 4 stonky řapíkatého celeru
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička celého kmínu
  • 1 bobkový list
  • 2 kousky celé skořice
  • 2 hřebíčky
  • 1 lžička celého černého pepře (mírně rozdrceného)
  • ½ lžičky indického koření Garam masala
  • sůl a pepř dle chuti
  • 1 lžička olivového oleje
  • 1 lžíce nasekaného čerstvého koriandru
  • 1 lžíce slunečnicových semínek k servírování

Postup:

  • Mrkev, celer, česnek a cibuli si oloupejte a nakrájejte na kostičky. 
  • V tlakovém hrnci (můžete využít i obyčejný hrnec) si rozehřejte olivový olej, přidejte bobkový list, hřebíčky, skořici a celý pepř.
  • Přidejte cibuli a restujte do sklovata.
  • Poté přidejte mrkev a celer a chvíli v restování pokračujte. 
  • Přidejte 4 hrnky vody, sůl a hrnec uzavřete. 
  • Zeleninu povařte do měkka, skořici a hřebíčky vyndejte a poté polévku rozmixujte. 
  • Dochuťte Garam masalou, případně přidejte sůl a pepř. 
  • Podávejte ji pokapanou olivovým olejem, ozdobenou nasekaným koriandrem a posypanou slunečnicovými semínky. 
celerovo-mrkvová polévka
Zdroj: archanaskitchen.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.