Celerové karbanátky pečené v troubě

Celerové karbanátky pečené v troubě
Příprava: 20 minut Vaření: 20 minut Počet porcí: 4

Tyto celerové burgery nebo placičky jsou bez masa a bez mouky. Mohou si je tedy dopřát vegetariáni nebo ti, kdo mají bezlepkovou dietu. Obrovskou výhodou je, že nejsou smažené, tudíž i jejich příprava je zdravá.

Ingredience:

  • 450 g brambor
  • 320 g celeru bulvového
  • 1 střední mrkev
  • 3 vejce
  • 2 lžíce sladěnky
  • 2 lžičky soli
  • 1 lžička čerstvě namletého pepře
  • olivový olej

Postup:

  • Brambory, celer, mrkev si oloupejte a nastrouhejte na hrubém struhadle.
  • Vše spolu smíchejte, přidejte vejce, sladěnku, sůl, černý pepř a zamíchejte.
  • Mokrýma rukama vytvarujte burgery o velikosti dlaně.
  • Vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem a potřete je olivovým olejem. 
  • Pečte ve vyhřáté troubě na 175°C po dobu 20 minut.
celerové placičky v podobě burgeru
Zdroj: laurencariscooks.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.