Tyto celerové burgery nebo placičky jsou bez masa a bez mouky. Mohou si je tedy dopřát vegetariáni nebo ti, kdo mají bezlepkovou dietu. Obrovskou výhodou je, že nejsou smažené, tudíž i jejich příprava je zdravá.
Ingredience:
- 450 g brambor
- 320 g celeru bulvového
- 1 střední mrkev
- 3 vejce
- 2 lžíce sladěnky
- 2 lžičky soli
- 1 lžička čerstvě namletého pepře
- olivový olej
Postup:
- Brambory, celer, mrkev si oloupejte a nastrouhejte na hrubém struhadle.
- Vše spolu smíchejte, přidejte vejce, sladěnku, sůl, černý pepř a zamíchejte.
- Mokrýma rukama vytvarujte burgery o velikosti dlaně.
- Vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem a potřete je olivovým olejem.
- Pečte ve vyhřáté troubě na 175°C po dobu 20 minut.