Celerové karbanátky se sýrem a kuřecím masem

Celerové karbanátky se sýrem a kuřecím masem
Příprava: 20 minut Vaření: 20 minut Počet porcí: 4

Placky s celerem, sýrem a kuřecím masem mají vyrovnanou chuť masa a zeleniny. Jakou přílohu si zvolíte, je jen na vás.

Ingredience:

  • 2 stonky řapíkatého celeru
  • 1 malá cibule
  • 450 g mletého kuřecího masa
  • 1 vejce
  • ¼ hrnku strouhanky
  • 3  lžíce nastrouhaného sýru parmezánového typu
  • 1  lžička worcestrové omáčky
  • ½ lžičky soli
  • ¼ lžičky pepře
  • 1  lžička nasekané petržele
  • 3 – 4  lžíce rostlinného oleje

Postup:

  • Celer a cibuli očistěte a nastrouhejte. 
  • K celeru a cibuli přidejte maso, vejce, strouhanku, sýr, worcestrovou omáčku, sůl, pepř a petrželku.
  • Vše důkladně smíchejte.
  • Z těsta vytvarujte karbanátky. 
  • Ty osmažte na rostlinném oleji z obou stran dozlatova pod přikrytou pokličkou.
  • Z každé strany pečte asi 10 minut.
smažené celerové karbanátky
Zdroj: artsypalate.wordpress.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.