Placky s celerem, sýrem a kuřecím masem mají vyrovnanou chuť masa a zeleniny. Jakou přílohu si zvolíte, je jen na vás.
Ingredience:
- 2 stonky řapíkatého celeru
- 1 malá cibule
- 450 g mletého kuřecího masa
- 1 vejce
- ¼ hrnku strouhanky
- 3 lžíce nastrouhaného sýru parmezánového typu
- 1 lžička worcestrové omáčky
- ½ lžičky soli
- ¼ lžičky pepře
- 1 lžička nasekané petržele
- 3 – 4 lžíce rostlinného oleje
Postup:
- Celer a cibuli očistěte a nastrouhejte.
- K celeru a cibuli přidejte maso, vejce, strouhanku, sýr, worcestrovou omáčku, sůl, pepř a petrželku.
- Vše důkladně smíchejte.
- Z těsta vytvarujte karbanátky.
- Ty osmažte na rostlinném oleji z obou stran dozlatova pod přikrytou pokličkou.
- Z každé strany pečte asi 10 minut.