Připravte si jednoduché a chutné placky z celeru, které jsou vděčnou přílohou, ale i skvělým samostatným jídlem.
Ingredience
- 1/2 šálku oleje na smažení
- 1 celer
- 1 menší cibule
- 2 lžíce mouky
- 1 lžička soli
- 1 rozšlehané vejce
Postup
- Celer a cibuli nastrouhejte na hrubém struhadle do větší mísy.
- Přidejte rozšlehané vejce, sůl a mouku.
- Umíchejte kompaktní těsto.
- Je-li moc řídké, přidejte mouku.
- Z těsta tvarujte menší placky.
- Na větší pánvi s olejem je osmažte do křupava z obou stran.
- Celerové placičky můžete podávat s majonézou, rajčatovou omáčkou, jogurtovým dipem atd.
- Vhodné jsou i jako příloha k masovým pokrmů, všude tam, kde byste jinak použily klasické bramboráčky.