Celerové placičky

Celerové placičky

Připravte si jednoduché a chutné placky z celeru, které jsou vděčnou přílohou, ale i skvělým samostatným jídlem.

Ingredience

  • 1/2 šálku oleje na smažení
  • 1 celer
  • 1 menší cibule
  • 2 lžíce mouky
  • 1 lžička soli
  • 1 rozšlehané vejce

Postup

  1. Celer a cibuli nastrouhejte na hrubém struhadle do větší mísy.
  2. Přidejte rozšlehané vejce, sůl a mouku.
  3. Umíchejte kompaktní těsto.
  4. Je-li moc řídké, přidejte mouku.
  5. Z těsta tvarujte menší placky.
  6. Na větší pánvi s olejem je osmažte do křupava z obou stran.
  7. Celerové placičky můžete podávat s majonézou, rajčatovou omáčkou, jogurtovým dipem atd.
  8. Vhodné jsou i jako příloha k masovým pokrmů, všude tam, kde byste jinak použily klasické bramboráčky.
Zeleninové karbanátky servírované na talíři.
www.freshtart.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.