Celerové řízky

Celerové řízky
Příprava: 20 minut Vaření: 20 minut Počet porcí: 3

Tento vynikající řízek z celeru je skvělou vegetariánskou alternativou ke klasickému vepřovému nebo telecímu řízku. Podávejte ho k obědu či večeři s libovolným salátem dle vašeho výběru.

Ingredience

  • asi 1 kg celeru
  • 3 vejce
  • trochu mléka
  • domácí strouhanka
  • rostlinný olej, margarín nebo sádlo na smažení

Postup

  1. Odstraňte slupku celeru škrabkou nebo ostrým nožem a nakrájejte ho na asi 1 cm plátky, ne silnější, protože čím tenčí celer nakrájíte, tím lépe a rychleji se řízek propeče.
  2. V případě, že použijete silné plátky, je velká šance, že řízek bude nedopečený.
  3. Nasypte strouhanku na velký talíř.
  4. Poté rozklepněte vejce do mísy, přidejte špetku mléka a šlehejte, dokud se nespojí.
  5. Na pánvi na středním plameni zahřejte rostlinný olej nebo margarín.
  6. Nepotřebujete velké množství oleje, stačí vám pouze na pokrytí dna pánve.
  7. Mezitím obalte celer ve vejci a poté ve strouhance.
  8. Plátky celeru jednoduše po jednom namáčejte do směsi vejce a mléka, obalujte všechny strany.
  9. Rukama zvedněte celer obalený mlékem a ponořte ho do strouhanky, opět obalte všechny strany.
  10. Ještě jednou namočte do směsi vajec a mléka a podruhé obalte strouhankou.
  11. Obalené plátky celeru položte na další talíř, abyste setřásli přebytečnou strouhanku, a poté ihned smažte (asi 5 minut z každé strany) dozlatova.
  12. Vyjměte řízek z pánve a podávejte s libovolnými salátovými přílohami, od bramborového salátu až po zelený salát.
  13. Je důležité, abyste z plátku citronu vymačkali citronovou šťávu a před podáváním jí pokapali řízek.
Smažené zeleninové řízky ozdobené plátky citronu.
www.esterkocht.com

Vyzkoušejte naše recepty na vynikající přílohové omáčky k masu, zelenině či krekrům 10x jinak. Vybere si úplně každý!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.