Celerové řízky s panko strouhankou

Celerové řízky s panko strouhankou

Jednoduché řízky z celeru podávané se salátem z červeného zelí a jablka se stanou hitem vaší kuchyně. Navíc je zvládne připravit i začátečník!

Co budete potřebovat

Na salát:

  • ½ lžičky kmínu
  • 1 a ½ lžíce olivového oleje
  • 1 a ½ lžíce jablečného octa
  • 1 a ½ lžičky cukru
  • ¼ lžičky soli
  • 3 šálky červeného zelí, nakrájeného na velmi tenké plátky
  • 1 malé jablko Granny Smith, nakrájené na velmi tenké plátky

Na řízky:

  • 8 šálků vody
  • 2 bobkové listy
  • 800 g celeru, oloupaného a nakrájeného na 8 plátků
  • ½ lžičky soli
  • ¼ lžičky černého pepře
  • ¼ šálku kukuřičného škrobu
  • ¼ šálku bílého řeckého jogurtu se sníženým obsahem tuku
  • 2 velká vejce, lehce rozšlehaná
  • 1 šálek panko strouhanky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce másla
  • olej ve spreji
  • klínky citronu

Postup

  • Zahřejte pánev na středním plameni.
  • Přidejte kmín a za občasného míchání opékejte 2 minuty.
  • Smíchejte kmín, olivový olej, jablečný ocet, sůl a cukr a promíchejte metličkou.
  • Přidejte zelí a jablko a dobře promíchejte.
  • Přikryjte a dejte do lednice.
  • Chcete-li připravit řízky, přiveďte 8 šálků vody spolu s bobkovými listy k varu ve velkém hrnci.
  • Přidejte plátky celeru, zakryjte pokličkou, snižte teplotu a vařte 14 minut.
  • Dejte celer do misky s ledovou vodou a nechte 3 minuty stát.
  • Sceďte a osušte papírovými utěrkami.
  • Plátky rovnoměrně posypte 1/2 lžičky soli a černého pepře.
  • Dejte kukuřičný škrob do mělké misky.
  • Smíchejte jogurt a vejce v další mělké misce.
  • Nasypte panko strouhanku do další mělké misky.
  • Plátky celeru obalte v kukuřičném škrobu, poté je ponořte do vaječné směsi a nakonec obalte v panko strouhance.
  • Rozpalte pánev na středně vysokém plameni.
  • Na pánev přidejte 1 lžíci oleje a 1 a 1/2 lžičky másla.
  • Celer lehce postříkejte olejem ve spreji.
  • Přidejte 4 obalené plátky celeru do pánve a smažte 3 až 4 minuty z každé strany nebo do zhnědnutí.
  • Usmažený celer položte na mřížku.
  • Opakujte postup se zbývající 1 lžící oleje, 1 a 1/2 lžičkou másla a 4 plátky celeru.
  • Podávejte se salátem a plátky citronu.
Řízky z celeru podávané se salátem z červeného zelí a jablka na talíři s vidličkou.
www.myrecipes.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.