Celerový dip se špenátem a artyčoky

Celerový dip se špenátem a artyčoky
Příprava: 10 minut Vaření: 200 minut Počet porcí: 1

Luxusní dip z celeru, špenátu, sýrů a artyčoků vás nadchne nejen svou chutí, ale i texturou. Nemusíte se bát ho naservírovat i těm nejnáročnějším hostům!

Ingredience

  • 1 malý celer, oloupaný a nakrájený
  • 1 polévková lžíce extra panenského olivového oleje
  • 2 lžičky soli
  • 400 g srdíček artyčoků (ve vodě), scezených a nasekaných
  • 280 g špenátu (čerstvého nebo mraženého), nakrájeného
  • 4 stroužky česneku, nakrájené nadrobno
  • 1,5 hrnku řeckého jogurtu
  • 230 g  smetanového sýra
  • 1/2 šálku strouhané mozzarelly
  • 1/4 šálku strouhaného parmazánu
  • 1/4 lžičky sušené cibule
  • černý pepř podle chuti
  • nakrájená pažitka na ozdobu

Postup

  1. Předehřejte troubu na 200°C.
  2. Na plech pokrytý pečicím papírem nebo alobalem přidejte celer.
  3. Přidejte 2 polévkové lžíce extra panenského olivového oleje a dochuťte 1 lžičkou soli a trochu mletého černého pepře.
  4. Promíchejte, aby byl celer pokrytý olejem a rovnoměrně rozprostřete.
  5. Pečte 20 minut, dokud celer na místech nezhnědne.
  6. Přidejte pečený celer do pomalého hrnce.
  7. Do pomalého hrnce s ním přidejte zbytek ingrediencí kromě pažitky.
  8. Promíchejte.
  9. Vařte v pomalém hrnci jednu hodinu nebo při nízké teplotě 2–3 hodiny, dokud se sýr úplně nerozpustí.
  10. Hotový dip přidejte do misky a podávejte ozdobené pažitkou a spolu s řapíkatým celerem, mrkví, paprikou, hráškem nebo jinou zeleninou, kterou máte rádi.
  11. Můžete ho dokonce podávat s plátky citronu.
  12. Užijte si to!
Zeleninovo-sýrový dip servírovaný v misce a obložený čerstvou zeleninou.
www.emeraldpalate.com

Ochutnejte také naše další recepty na celerové placičky, karbanátky, řízky a burgery!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.