Celerové řízky sice nejsou z masa, ale zato mohou být příjemnou změnou, nemyslíte?
Je to rychlé a chutné. Stačí k tomu vymyslet adekvátní přílohu a je vystaráno.
Ingredience:
- 1 velký celer bulvový
- 3 lžíce hořčice
- sůl a pepř
- mletý muškátový oříšek
- mletá paprika
- 150 g strouhanky
- 150 ml mléka (pro vegany třeba sojového)
- 100 g hladké mouky
- rostlinný olej
Postup:
- Celer oloupejte a nakrájejte na asi 1 cm široká kolečka.
- Celer dejte vařit do vroucí osolené vody na dobu asi 5 minut do změknutí (ale nesmí být příliš měkký, aby se nerozpadal).
- Hotový celer zceďte a nechte vychladit. Každé kolečko potřete hořčicí, posolte, opepřete, posypte paprikou a muškátovým oříškem.
- Přichystejte si trojobal.
- Do jednoho hlubokého talíře si dejte mouku, do druhého mléko a do třetího strouhanku.
- Každý kousek obalte v mouce, mléku a nakonec strouhance.
- Smažte dozlatova na rostlinném oleji z obou stran.
- Nechte okapat na ubrouscích a podávejte s libovolnou přílohou.