Tento jednoduchý a rychlý salát z celeru, fenyklu, čekanky a řapíkatého celeru s naprosto úžasným dresinkem z majonézy, hořčice a čerstvých bylinek je naprostý skvost, který si určitě zařadíte do své sbírky oblíbených receptů.
Ingredience
- 900 g celeru, umytého, nakrájeného, oloupaného a nakrájeného na proužky julienne
- 2,5 lžičky soli
- ⅓ šálku čerstvé citronové šťávy
- 1,5 šálku majonézy
- 3 lžíce dijonské hořčice
- 2 lžíce hrubozrnné hořčice
- 2 lžíce hořčičného semínka
- 2 lžíce nasekaného čerstvého kopru
- 2 lžíce čerstvé petrželky
- 1,5 lžíce šampaňského octa
- 1,5 lžičky mletého černého pepře
- ½ lžičky mletého bílého pepře
- ½ lžičky cukru
- 4 řapíky řapíkatého celeru celeru, nakrájené na tenké plátky
- 1 fenykl, nakrájený na tenké plátky
- 1 hlava čekanky, omytá a nasekaná
Na ozdobu
- čerstvá petrželka
- celerová nať
Postup
- Ve velké misce smíchejte celer, 1,5 lžičky soli a citronovou šťávu.
- Směs nechte stát při pokojové teplotě alespoň 20 minut.
- Mezitím ve střední misce prošlehejte majonézu, dijonskou hořčici, hrubozrnnou hořčici, hořčičné semínko, kopr, petrželku, ocet, černý pepř, bílý pepř, cukr a zbývající 1 lžičku soli.
- Přidejte odleželý celer, řapíkatý celer, fenykl a čekanku ke směsi v misce a míchejte, aby se vše spojilo.
- Přidejte dostatečné množství směsi majonézového dresinku, aby se salát mírně navlhčil.
- Zbývající dresink použijte podle potřeby.
- Podle chuti ozdobte celerovou natí a petrželkou.
- Dobrou chuť!