Celerový salát

Celerový salát
Příprava: 15 minut Počet porcí: 8

Tento jednoduchý a rychlý salát z celeru, fenyklu, čekanky a řapíkatého celeru s naprosto úžasným dresinkem z majonézy, hořčice a čerstvých bylinek je naprostý skvost, který si určitě zařadíte do své sbírky oblíbených receptů.

Ingredience

  • 900 g celeru, umytého, nakrájeného, ​​oloupaného a nakrájeného na proužky julienne
  • 2,5 lžičky soli
  • ⅓ šálku čerstvé citronové šťávy
  • 1,5 šálku majonézy
  • 3 lžíce dijonské hořčice
  • 2 lžíce hrubozrnné hořčice
  • 2 lžíce hořčičného semínka
  • 2 lžíce nasekaného čerstvého kopru
  • 2 lžíce čerstvé petrželky
  • 1,5 lžíce šampaňského octa
  • 1,5 lžičky mletého černého pepře
  • ½ lžičky mletého bílého pepře
  • ½ lžičky cukru
  • 4 řapíky řapíkatého celeru celeru, nakrájené na tenké plátky
  • 1 fenykl, nakrájený na tenké plátky
  • 1 hlava čekanky, omytá a nasekaná

Na ozdobu

  • čerstvá petrželka
  • celerová nať   

Postup

  1. Ve velké misce smíchejte celer, 1,5 lžičky soli a citronovou šťávu.
  2. Směs nechte stát při pokojové teplotě alespoň 20 minut.
  3. Mezitím ve střední misce prošlehejte majonézu, dijonskou hořčici, hrubozrnnou hořčici, hořčičné semínko, kopr, petrželku, ocet, černý pepř, bílý pepř, cukr a zbývající 1 lžičku soli.
  4. Přidejte odleželý celer, řapíkatý celer, fenykl a čekanku ke směsi v misce a míchejte, aby se vše spojilo.
  5. Přidejte dostatečné množství směsi majonézového dresinku, aby se salát mírně navlhčil.
  6. Zbývající dresink použijte podle potřeby.
  7. Podle chuti ozdobte celerovou natí a petrželkou.
  8. Dobrou chuť!
Salát z celeru, fenyklu, čekanky a řapíkatého celeru s  dresinkem z majonézy, hořčice a čerstvých bylinek, servírovaný v míse s vidličkou.
www.bakefromscratch.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.