Tuhle polévku budete asi znát pod názvem Prdelačka a jedná se o klasickou českou polévku jak ji znáte ze zabijaček.
Ingredience
- 1.5l vývaru – ideálně ovarového
- 2 lžíce sádla
- 1 cibule
- 100 g krup
- 300 ml vepřové krve
- 2 lžičky majoránky
- 3 stroužky česneku
- feferonka a chleba k podávání
- sůl
Postup
- Ovarový vývar nalijeme do hrnce, přivedeme k varu a přilijeme k němu scezenou vepřovou krev.
- Míchejte asi 20 minut. Pozor, nesmí dojít k varu, jinak by se nám krev srazila!
- Mezitím si uvaříme kroupy podle návodu, scedíme a necháme zatím stranou.
- Přidáme uvařené kroupy, dochutíme solí, majoránkou a prolisovaných česnekem.
- Podáváme s osmaženou cibulkou a feferonkou. Skvěle chutná s chlebem.