Černá polévka ze zabijačky

Černá polévka ze zabijačky

Tuhle polévku budete asi znát pod názvem Prdelačka a jedná se o klasickou českou polévku jak ji znáte ze zabijaček.

Ingredience

  • 1.5l vývaru – ideálně ovarového
  • 2 lžíce sádla
  • 1 cibule
  • 100 g krup
  • 300 ml vepřové krve
  • 2 lžičky majoránky
  • 3 stroužky česneku
  • feferonka a chleba k podávání
  • sůl

Postup

  1. Ovarový vývar nalijeme do hrnce, přivedeme k varu a přilijeme k němu scezenou vepřovou krev.
  2. Míchejte asi 20 minut. Pozor, nesmí dojít k varu, jinak by se nám krev srazila!
  3. Mezitím si uvaříme kroupy podle návodu, scedíme a necháme zatím stranou.
  4. Přidáme uvařené kroupy, dochutíme solí, majoránkou a prolisovaných česnekem.
  5. Podáváme s osmaženou cibulkou a feferonkou. Skvěle chutná s chlebem.
Polévka z vepřové krve s feferonkou v bílé misce.
zdrjo: atlasobscura.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.