Černá rýže s krevetami  

Černá rýže s krevetami  
Příprava: 40 minut Vaření: 25 minut Počet porcí: 4

Spojení tohoto jedinečného druhu rýže s mořskými plody je naprosto výjimečné. Kromě krevet můžete použít též mušle nebo chobotnice.

Ingredience

  • 300 g černé rýže
  • 300 g krevet
  • 300 g cukety
  • 1 stroužek česneku
  • 1 citron
  • 2 PL olivového oleje
  • sůl, pepř

Postup

  • Černou rýži uvařte dle návodu v osolené vodě.
  • V mezidobě omyjte cukety a pomocí struhadla je nahrubo nastrouhejte.
  • Na pánvi rozehřejte olej a přidejte prolisovaný česnek.
  • Nechte rozvonět a přidejte nastrouhanou cuketu, sůl a pepř.
  • Nechte dusit asi 5 minut a poté cuketovou směs z pánve odstraňte.
  • Očistěte krevety v případě potřeby je lehce pokrájejte na kousky.
  • Krevety dejte do misky, pokapejte olivovým olejem a přidejte nastrouhanou citronovou kůru, sůl a pepř.
  • Směs poté dejte na rozpálenou pánev, pokapejte citronovou šťávou a několik minut smažte.
  • Když jsou krevety hotové, odstavte je z ohně.
  • Do pánve poté přidejte uvařenou černou rýži, cukety a vše důkladně promíchejte.
zdroj: lacucinadellapallina.it

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.