Spojení tohoto jedinečného druhu rýže s mořskými plody je naprosto výjimečné. Kromě krevet můžete použít též mušle nebo chobotnice.
Ingredience
- 300 g černé rýže
- 300 g krevet
- 300 g cukety
- 1 stroužek česneku
- 1 citron
- 2 PL olivového oleje
- sůl, pepř
Postup
- Černou rýži uvařte dle návodu v osolené vodě.
- V mezidobě omyjte cukety a pomocí struhadla je nahrubo nastrouhejte.
- Na pánvi rozehřejte olej a přidejte prolisovaný česnek.
- Nechte rozvonět a přidejte nastrouhanou cuketu, sůl a pepř.
- Nechte dusit asi 5 minut a poté cuketovou směs z pánve odstraňte.
- Očistěte krevety v případě potřeby je lehce pokrájejte na kousky.
- Krevety dejte do misky, pokapejte olivovým olejem a přidejte nastrouhanou citronovou kůru, sůl a pepř.
- Směs poté dejte na rozpálenou pánev, pokapejte citronovou šťávou a několik minut smažte.
- Když jsou krevety hotové, odstavte je z ohně.
- Do pánve poté přidejte uvařenou černou rýži, cukety a vše důkladně promíchejte.