Černý kuba

Černý kuba
Příprava: 15 minut Vaření: 20 minut Počet porcí: 4
Doba přípravy: 35 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 25 dkg krup nebo krupek
  • 2 hrsti sušených hub
  • 2 lžíce sádla na vymazání
  • 1 menší cibule
  • tlučený kmín
  • majoránka
  • 2 stroužky česneku
  • mletý pepř
  • sůl.

Postup receptu

  1. Sušené houby nejméně na hodinu namočíme do studené vody
  2. Pak houby osolíme a uvaříme doměkka, uvařené scedíme (vývar uchováme)
  3. Kroupy přebereme, spaříme, propláchneme několikrát vodou a okapané lehce osmahneme na kousku sádla
  4. Pak je zalijeme do roviny vodou a přidáme vodu z hub
  5. Osolíme a rovněž uvaříme doměkka
  6. Při vaření krup dáváme pozor, aby se nepřipálily
  7. Cibuli nakrájíme nadrobno a na sádle ji osmahneme dorůžova, přidáme okapané a pokrájené houby, kmín a čtvrt hodiny dusíme
  8. Uvařené kroupy smícháme s podušenými houbami, přidáme česnek utřený se solí a pepřem, okořeníme majoránkou a promíchanou směs dáme do vymaštěného pekáčku
  9. Pokropíme rozpuštěným sádlem a v horké troubě pečeme, až se na povrchu utvoří kůrka
  10. Houby také můžeme máčet v mléce
  11. Pak je už nevaříme, ale jen podusíme na cibulce

K přípravě pokrmu se může hodit kvalitní titanová pánev.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.